Något som irriterar mig litegrann är att vi som har opererat oss i Södertälje inte får en sån där liten bra lapp (inplastat och underskrivet av läkare) där det står att vi genomgått en Gastric by pass och att vi rekommenderas/inte kan äta mer än halva portioner (vet inte exakt vad det står). Det står i alla fall på både engelska och svenska att vi bör få äta barnportioner och betala mindre. Det där med att betala mindre är inte så viktigt men det vore skönt att ha ett litet plastat kort där det står att jag inte kan äta mer än en barnportion vilket skulle underlätta när man skall äta ute. Däremot vet jag en som opererat sig på Södersjukhuset, hon fick en sådan lapp som läkaren sen skulle fylla i efter operationen. Skumt att det är olika hantering.

Nu har jag oftast haft tur och fått äta från barnmenyn alt fått en halv portion av någon annan mat men vid flera tillfällen nu så har jag också fått höra att många säger att de är opererade bara för att få  betala mindre (hur nu restaurangerna kan veta att de som säger att de vill ha mindre ljuger).

Jag nämnde för Södertälje Sjukhus att det vore bra om de kunde ordna ett sånt här kort och nu när jag skall tillbaka på 6 månaders kontroll så tänker jag ta upp det igen.

Sen vill jag verkligen ge ett plus till Luis Kök i Gnesta. Vi var där igår och skulle äta lite middag och då fick jag

1. Äta från barnmenyn

2. De hade en bra barnmeny, inte bara pannkakor och köttbullar utan även “barnplanka” samt “köttbit med bearnaisesås”.

 

One Response to Olika i samma landsting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design by lilith.se