Nästan så jag ställde in dopet

Herregud vilken dag. Trodde jag skulle få ställa in dopet eller att det åtminstone skulle bli lite annorlunda än vad vi tänkt. Det började med att jag skulle förbereda kaffe och då finns inget kaffefilter i Sockenstugan som vi hyrt. Inte heller fanns det gradering på kaffekannan utan vi fick helt enkelt chansa på antalet koppar och använda en matsked att dosera med. Gick väl sådär. Som tur var så hann jag få tag i mina föräldrar som tog med ett kaffemått.

När vi var på väg ner till kyrkan så ringde Nicke från Humbles och då har en som jobbar där lyckats tappa vår doptårta i golvet. Dessutom den laktosfria. Då trodde jag att jag skulle få en hjärtinfarkt. Såg framför mig vilket jäkla skämt dopfikat skulle bli. Som tur var lovade de att det skulle ta kanske 20min att fixa en ny tårta så stackars Nicke fick missa genomgången för dopet och stå och vänta på en tårta.

Jag, Johan, Karin och våra barn fick i alla fall en genomgång och lagom när vi klätt Felix i Nickes gamla dopklänning så dök Nicke upp. Johan och Karin är gudfar/gudmor till Felix och Karin fick bära Felix in medan Johan bar korset.

bild (4)

 

Psalmerna som spelades var 201, 791 och 606

Melvin fick hjälpa till att hälla upp vattnet och sedan torka Felix huvud. Sen skulle Melvin sjunga “Blinka lilla stjärna” med lite hjälp av Karin (eller mycket om han tappade bort sig). Han sjöng halva men sen blev han blyg när han glömde ett ord men då sjöng både Karin och jag  färdigt. Tyckte Melvin var jättemodig som verkligen försökte, han sjöng med lite tystare bara på slutet. Fast jag tror att han kände sig lite besviken att han inte sjöng hela, men vi gav honom massa beröm.

Tack Miriam för att du gjorde Felix dop till en så fin dopceremoni.

Efter dopet så var det då dags att testa vårt kaffe, det var drickbart och jag tror Johan lyckades fixa till det ännu bättre. Var lite stressigt när vi kom upp med att få fram allt fika, kaffe och hälla upp saft till barnen. Ewa, Johan, Karin, Nicke och jag hade fullt upp.

När jag och Nicke hunnit sätta oss och fika så tog vi itu med att öppna paketen till Felix. Han fick superfina saker i doppresent.

Johan, Karin, Hampus och Oliwer: Pengar på sitt kontot
Mormor och Morfar: Pengar på sitt konto
Gammelmormor: Pengar på sitt konto
Gammelmorfar och Ote: Ett guldhalsband med hans stjärntecken samt namn och födelsedatum
Terese, Dan, Alicia, Agnes och Leo: Spegel som han kan leka med
Ewa, Fredrik, Nathalie, Alice och Linnea: En dalahäst med Felix namn
Krister, Maarit och William: En aktivitetslåda från Pumpkin
Laila: Pengar på kontot och ett halsband med ett F
Farfar och Bodil: Pengar till kontot och ett fint fotoalbum

Ewa med familj hade varit så snälla att de även köpt en piratpysselbok till Melvin.

page

 

Tack alla för de fina presenterna. Tack till Ewa och Fredrik som ställde upp och fotade. Vi ser fram emot att få fotona ifrån er och då kommer vi såklart bjuda på dem i bloggen.

2 thoughts on “Nästan så jag ställde in dopet

  1. Ja hade jag bott närmre nu så hade ni redan haft alla bilderna 🙂

    Kram

    Psst… tänk vad gott vi kan skratta åt eländet med tårtorna om ett tag 😉 För lite komiskt är det… det värsta var nog ändå att tjejen inte ens bad om ursäkt.. men jag hoppas det var för att hon själv blev så chockad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.