Babybjörn ONE

Jag hade turen att vinna en Babybjörn bärsele när jag var på Malins mammalyx event och förra lördagen så provade jag att bära Felix på ryggen (vilket var anledningen till att jag ville vinna den.). Först var han skitsur och ville inte alls vara med men sen när vi väl kom ut så satt han och småpratade och skrattade. Tror han tyckte att det var lite mysigt att hänga där bak.

Jag som inte gillar instruktionsböcker hade såklart inte läst något i den utan funderade på hur de hade tänkt det här med att få upp barnet själv på ryggen. Att stoppa ner en vild 13-månaders gick väl sådär men det fanns bra spännen att knäppa upp på sidorna och när han väl låg på plats så var det bara att knäppa dem. Sen skulle han upp på ryggen och då trodde jag att man skulle sätta på sig bärselen lite som en ryggsäck men det funkade ju inte så bra då det var ett stöd över bröstet som inte gick att knäppa upp. Nicke hjälpte mig så det ordnade sig.

DSC_0701

Jag tyckte bärselen var skön och det funkade bra att bära Felix. När jag kom hem och läste lite noggrannare så skall han sitta på ett speciellt sätt när man bär på ryggen (nu orkar jag inte hämta boken och se precis hur det var formulerat). Dessutom insåg jag att man sätter barnet på magen först och sen liksom lirkar bak barnet på ryggen. Hm.. jag vet inte, det känns lite svårt men jag får väl ge mig på det nästa gång. Annars känns det som det varit lättare om man hade kunnat sätta på sig selen som en ryggsäck och sen justerat midjebältet och bröstbandet.

Ett klart positivt intryck var det i alla fall och jag ser fram emot att gå en sväng i skogen med Felix på ryggen. Nu kan han ju gå själv också men det är så nytt så det går inte så fort 😉

2 thoughts on “Babybjörn ONE

  1. Tack för kommentarerna och för att du la upp länken på vår Facebook. Jag svarade där men tänkte att jag kan lägga upp mitt svar på din blogg också.

    Jo, det där med hur man får upp barnet på ryggen är en liten utmaning för alla som funderar ut bärselar.

    Vår lösning: att man sätter i barnet som vanligt på framsidan och sedan drar runt barnet valde vi av två skäl.
    1) Man ska kunna ta på sig bärselen själv utan att någon hjälper en.
    2) Det ska vara säkert. Även om det brukar gå bra att svänga upp barn på ryggen som en ryggsäck så ville vi ha en lösning där man först kan kontrollera att barnet sitter bra och bekvämt och att man sedan på ett lugnt och säkert vis kan dra barnet till ryggläget. Att det inte går att knäppa upp spännet över bröstet är också för att det inte ska gå att råka komma åt det och knäppa upp det. Barnet ska inte kunna falla ur bärselen ens när man använder bärselen första gången och är ovan eller gör fel.

    Det var i alla fall så vi tänkte när vi valde den lösningen.

    Om du gillar instruktionsfilmer bättre än böcker finns det en film på YouTube där vår produktutvecklare David visar hur man bäst använder den, dessvärre bara med amerikansk speaker, men ändå….
    http://www.youtube.com/watch?v=AX6-SwrN7cQ

    Lycka till med bärandet!
    /Lars, BabyBjörn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.