Barn och mobiltelefoner

IMG_6003

Melvin har länge velat ha en mobiltelefon och vi har sagt nej. Inte för att han varit för liten utan han har faktiskt inte haft någon nytta av en telefon.

Här hemma har han haft våra gamla avlagda, de har han spelat spel på någon gång men mest fotat med dem. Min tanke var att när han fyllde 9 så skulle han få ett kontantkort alt. ett billigt abonnemang och så få en av våra gamla telefoner.

Nu blev det en telefon lite tidigare då han valde en telefon som premie från ett av jultidningsförlagen. Vi har inte sagt att den kommit eftersom han ändå inte kan använda den. Nu börjar jakten på ett billigt abonnemang. Någon som har något tips?

Melvin kommer nog inte få ta med telefonen till skolan (även om det tydligen är väldigt viktigt att få lämna in telefonen när man kommer till skolan) men däremot om han skall gå iväg till någon kompis och vi vill kunna få tag i honom/eller höra att han kommit fram.

När tycker ni det är lagom att få en telefon? Är det ålder eller behov som styrt i er familj?

Tips på billigt abonnemang?

2 thoughts on “Barn och mobiltelefoner

  1. Här hemma använder både jag och ungarna Kontantkort. Vi laddar surf halvårsvis, 2gb/mån för 299kr. Sen fyller vi på med samtalstid och sms varje månad. Grabbarna som använder telefonerna regelbundet får för 99kr/mån. Även Emilia har fått börja få likadant då hon numera använder mobilen när hon är borta. Här hemma är det telia som gäller men kolla runt och jämför vad man får för pengarna.

  2. Jättesvårt när det kommer till mobiltelefoner
    Styrs av många faktorer
    Om kompisar har
    Varför man behöver den

    Vi har sagt att hon ska få en när hon blir åtta år, och det har göra med att däromkring kanske hon börjar gå hem själv från skolan när jag jobbar hemifrån samt kanske börjar gå hem till kompisar

    När det gäller abonnemang så skulle jag köpa ett billigt kontantkort och låta honom
    Använda wi-fi när han är hemma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.