När frustrationen gör en till en dum mamma

Det här med att sluta med napp. Herregud vilken dålig mamma jag blev av det. Tålamodet var noll och jag kände humöret dala och dumheter komma ur min mun.

Samtidigt vet jag, när jag lugnat mig att det är inte något att bli arg för. För Felix är nappen hans trygghet när han ska sova och vi har i och för sig pratat om att sluta med napp eftersom både tandläkaren och BVC sa att det var dags nu. Tror det blev lite plötsligt för honom när vi pratade om det igår, åkte iväg till leksaksaffären och typ visade honom vad som fanns (han ville helst leka med bilar) och gick därifrån utan nappar men med leksak. Han betalade såklart själv med napparna, det var liksom ett måste att han själv valde att byta dem mot leksakerna.

När klockan var efter 22 igår kväll och han hade tjatat, gråtit, gått ur sängen, gått ner och pratat och tjatat sönder oss så fick jag nog. Letade upp nödnappen och gav honom. Poff så sov han och jag kunde gå och lägga mig i tystnad men min huvudvärk.

Nu sover han fortfarande och det kan jag förstå, var tufft för honom igår.

När Felix vaknar skall jag be om ursäkt för att jag var så arg och frustrerad och berömma honom för att han faktiskt vågade släppa taget om napparna. Sen får vi peppa honom och komma igen om ett tag igen.

Älskade lilla unge

IMG_7108

One thought on “När frustrationen gör en till en dum mamma

  1. Prova att ta en dag i taget.
    Med Olivia (som iofs var fem hon slutade när hon var fyra men började igen när vi skiljde oss) så tog vi en dag i taget med olika belöningar. Kom inte ihåg exakt men efter en dag så fick hon typ ett spel på ipaden, tre dagar så fick hon en liten present och fem dagar då fick hon slänga alla nappar och sen köpa en present.
    Det tog några dagar när vi bara pratade om det innan hon faktiskt genomförde en napp.
    Winston var fyra år. där körde vi bara en present efter fem dagar, men har sin snutte då det tog inte lila hårt på honom.
    Och med honom så drog vi ned på nappen, han fick den till en början bada precis när han skulle
    Somna, inte medan sagan lästes, sen kom vi överens om att om han vaknade på natten skulle han få den….
    Lugnt och sansat men inom tio dagar var han Nappfri.
    Det är verkligen inte lätt, och jag är för att jobba fram det. Är de inte mogna för det så fungerar det inte.
    Ta det lugnt tycker jag, han kommer inte ha napp hela sitt liv 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.