Julafton

Morgonen började vid 8-tiden då barnen fick sina morgonpaket. Felix hade sett sitt paket redan när han vaknade men faktiskt låtit bli det. Melvins paket hade vi glömt att lägga i hans rum så det smög jag in efteråt. Felix fick en Babblarna pysselbok och Melvin en Star Wars legofigur. Vi tittade tillsammans på det sista julkalenderavsnittet och fikade lite.

 

Felix ville hjälpa till med dopp-i-grytan

 

Varje år på julafton så åker vi till Trosa och svärmor för lite dopp-i-gryta och julkorv. Efter lunchen åker vi förbi kyrkogården och tänker ljus på gravarna innan vi åker hemåt igen (om vi inte firar julen där).

Väl hemma var det bara att sätta igång med förberedelserna för vår julmiddag. Till kl 15 kom alla till oss och då åt vi mat och sedan delades det ut paket.

Sedan blev det julklappsutdelning

Gammelmormor öppnar paket

Felix fick ett önskat garage

….och husbilen som han velat ha jättelänge

Felix fick dammsugare, husbil, mikrofon (hann inte filma när han sjöng hela Luciasången och tomteboogie för mormor och morfar), räddningsbilar, lego, hörlurar, kalsonger, vantar, bok, plusplus, ritbräda och bokstäver som sitter på kylskåpet. Pengar fick han av gammelmormor.

Melvin fick NHL16 och Fifa17 och försvann upp på sitt rum efter ett tag. Fick även böcker om Jack, landhockeyhjälm, hörlurar, Brynäshandduk och matchtröja, kallingar, lego, en modell att bygga samt fodral till innebandyklubban och glasögon. Han fick även pengar på sitt konto från gammelmormor.

Vi vuxna skulle inte byta julklappar men barnen gav mormor och morfar choklad och foton och gammelmormor fick foton och tvål. Jag fick en fin necessär av mina föräldrar med lite bra att ha saker i. Av mormor fick jag fina guldörhängen. Nicke fick skjortor och piketröja av mig och strumpor av mina föräldrar.

TACK alla för en fin julafton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.