Naturhistoriska riksmuseet och min födelsedag

Dagen idag började med skönsång av mina “små” killar. De sjöng hela “Ja må du leva” med stor inlevelse. Inte är det mycket att fira att man fyller 42 men sången är viktig.

Vi brukar alltid (om vi är lediga) hitta på något när jag fyller år. Har ingen lust att sitta hemma. Förra året var vi på en strutsfarm och året innan det i Turkiet.

I år valde vi att åka till Naturhistoriska riksmuseet. Melvin hade pratat om det och det kändes som ett museum som skulle passa båda barnen. Det som är smidigt är att det finns mycket parkeringar i området så vi hittade snabbt en parkering.

Innan vi gick in så fick barnen varsin korv så de skulle hålla sig på gott humör 🙂

Det är nästan alltid skeletten som är roligast, och att få gräva fram ben

Felix är också väldigt intresserad av fossiler, så varje gång vi går i någon gammal byggnad så måste han titta efter fossiler i trapporna.

Några härliga timmar blev det på museumet. Barnen tyckte det var rätt så roligt. Tror nästan de uppskattade rummet där man kunde prova saker bäst. Vi passade även på att ta en fika i restaurangen för att fylla på depåerna.

Sedan åkte vi runt lite i området vid museumet innan vi styrde bilen mot Rönninge kaffestuga där barnen åt glass medan vi drack kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.