Efter en extremt tråkig resa till Arvidsjaur (på grund av konstant regnande) så landade vi på Hotell Laponia. Jag har varit i Arvidsjaur tidigare och då bodde vi på ett litet hotell som heter Lapland Lodge, det här hotellet är mycket större. Det är en trevlig miljö man möts av och vår juniorsvit är fin.

Rummet har spis, kylskåp, vattenkokare och diskho. För oss var det perfekt med kylskåp eftersom vi haft kylväska med frukostmat som vi nu kunde packa upp. Det saknades mjölk på rummet till kaffet så då var det tur att vi hade det.

Det är sköna sängar och en rejäl divansoffa som vi nu bäddat ut så barnen sover där. Känns lite lyxigt att få sova i “riktig” säng efter nattens övernattning i campingstugan i Östersund. Är ändå lite mysigare att jag och Nicke kan ligga bredvid varandra och prata än att “ropa” över rummet.

Vi har inte provat maten på hotellet men jag åt här i slutet på mars, då på deras Fjälls pub & Bistro, där var maten supergod. Nu hade de bara Laponiakåtan öppen och det såg supermysigt ut men vi tog en lätt “middag” på Sibyllan. Vi var alla ganska mätta efter vår lunch idag.

När vi kom tillbaks tog vi en kaffe nere i “loungen” utanför poolen. Hade vi haft mer tid på oss hade vi nog provat poolen men nu fick vi sitta i lugn och ro och ta en kaffe (gratis för hotellets gäster) medan barnen var i en liten lekhörna en halvtrappa ner.

Nu hoppas vi på att få sova riktigt skönt så vi är utvilade imorgon när vi åker mot Kiruna. Tyvärr ser vädret där också ut att vara riktigt dåligt.

Häng med under morgondagen/kvällen så får ni läsa om vår resa uppåt landet. Ska försöka blogga från resan (om jag inte hamnar bakom ratten), annars blir det bloggat när vi landar på hotellet imorgon kväll.

Som vanligt. Har ni tips på sevärdheter i Gällivare/Kiruna/Jukkasjärvi så tipsa på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design by lilith.se