Gillar ni grekisk mat? Då tycker jag ni skall prova på att äta på Esperia som ligger på St Paulsgatan i Stockholm (närmare Mariatorget än Götgatan). Jag hängde jämt här när min kompis Camilla bodde i Stockholm. Jag är egentligen en sådan som endast skall ta in förrätter av olika slag. Jag blir mätt på det och de har så mycket gott att välja på. Den här gången valde jag dock halloumi, det är en av mina favoriter. Sedan älskar jag taramosalata (fiskromsdip)… så den delade jag och Nicke på.

Sauterade havsdelikatesser…
Smakade inte speciellt mycket men musslorna speciellt de som var vita och såg ut som trumpeter var sjukt goda och det var såklart havsdelikatesserna som gjorde rätten. Sedan är det någon slags grekisk pasta (det som ser ut som riskorn).

Bästa efterrätten, cheesecake (jag tog bort hallonsåsen). Den är sjukt god.

Jag föredrar att komma ganska tidigt till Esperia, ofta är det massor med folk (läge att boka bord) och då kan ljudnivån bli lite stimmig (beroende på vart man sitter) så jag föredrar som sagt var att gå dit kring 17-tiden.

Lokalen är fin och personalen är trevlig. Vissa kände jag igen sen jag brukade vara här så det verkar vara ett bra ställe att jobba på 🙂

Här på deras hemsida kan ni se menyn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design by lilith.se