Snöskoterns dag i Gävle 2017

I helgen har det varit snöskoterns dag hos alla snöskoterhandlare i Sverige. Det här är en riktig högtid bland skoterälskarna och årets höjdpunkt och i många fall startpunkt inför kommande säsong.

Våra säljare och även ibland annan personal från kontoret brukar åka ut till några av handlarna och i år blev det så att jag tillsammans med en kollega åkte till Gävle. Där kommer vår återförsäljare i Falun att öppna en fullserviceanläggning med stort Yamaha utbud. De beräknar öppna i april 2018.

Just den här helgen hade de en liten “mobil butik” i form av vår racingbuss och tältet. De hade lyckats få till det riktigt bra och det bjöds på ett urval av skotrar samt att det grillades korv och bjöds på kaffe och festis.

Tyvärr var det inte vidare skönt väder men lördagen bjöd ändå på massa folk. Det kom busslaster med folk som gick mellan de olika butikerna och som säkerligen besökte fler handlare i flera orter i länet. Galet! 🙂

Precis här på gruset på Kryddstigen 23 kommer butiken att ligga och sen kommer den även gå en 80m bakåt. Så 1700 kvm kommer det bli.

Idag söndag så var jag där strax efter kl 10 och då dök det upp lite folk fast vi egentligen hade 11 som starttid. Det är kul att vara med på sådana här event, för mig handlar det mycket om att få relation med våra kunder och lära mig mer om maskinerna, man lär sig mycket när man lyssnar på folk med kunskap.
Sen försöker jag även i den mån jag kan att även prata lite med kunderna, mest vara behjälplig med kataloger och artigt prata med dem, kanske fråga vad de kör idag, informera om räntekampanj och erbjudande på nya maskiner.

Det var i alla fall superkul att vara med även om jag nästan frös ihjäl på kuppen.

Nästa år blir det någon ny återförsäljare och kanske högra upp i landet. Får jag inbjudan så kommer jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.