Topp tre: Ställen du måste se på Mallorca

Solen kommer och går här hemma men jag tror på att vi har några grymt soliga dagar framför oss (eller förhoppningsvis månader). Däremot känner jag mig sugen att åka någonstans, vi har inga planer men jag tror hela gänget behöver komma bort lite och få lite sol, plötsligt försvinner sommaren och hösten gör entré. När jag kollar på lite olika resmål var det en ö som såg väldigt lovande ut – Mallorca i Spanien. Eller rättare sagt, staden Palma i Mallorca. Denna plats ser så magisk ut, stränderna tar aldrig slut och de olika äventyr som finns på hela ön verkar spännande. Det som gör Mallorca till en så lovande plats är hur tillgängligt det är att ta sig dit med Ving. Det går att flyga charter och väl på plats verkar det enkelt att bila runt för att upptäcka fina ställen. Här får ni tre tips på vad jag skulle vilja se och göra på Mallorca och något som även faller er i smaken.

Hänga på stranden Playa de S’Amarador

Denna strand ser helt fantastisk ut. Sanden är kritvit och vattnet är kristallklart, inte konstigt att de har vunnit priser för denna strand. Även fast det inte är en jättelång strand så är den djup och omfamnad av klippor och träd som ger stranden en känsla av “exotisk skärgård”. Här kan jag redan se framför mig hur jag och Niklas jobbar på brännan medan Melvin och Felix plaskar i vattenbrynet eller bygger sandslott.. Kanske vågar vi hyra en kanot och upptäcka mer av kustremsan? Hur som helst vill jag se denna magiska plats och bara njuta av tillvaron.

Upptäcka allt som Palma har att erbjuda

Även om Playa del Sol inte var en bra serie så vill jag uppleva den känslan på Palma. Att hänga på ett hotell är kul men efter en dag av att vrida och vända i sängen plus lite poolhäng så tröttnar man. Palma ser så vackert ut och staden är fylld med historia. Roliga restauranger och barer gör att man aldrig tröttnar och kvällslivet är rikt. Shoppingen ser till att du kommer hem med en ny och fräsch stil. Sedan är hela staden så motionsvänlig att vi skulle kunna cykla runt utan problem. Palma är som gjord för alla typer av människor.

Marknaderna runt om Mallorca

Vill man uppleva en kultur i sitt esse måste man följa vad människorna gör på sina vardagar. Därför är marknaden ett solklart alternativ för mig. Äta gott och köpa fint är en självklarhet på marknader. Kanske lite turistigt men det funkar för mig och familjen. Det vore så kul att ta sig till onsdagsmarknaden vid Sineu. Här kan man se allt från djur till sovkläder – den perfekta blandningen.

Nu märker jag hur att jag har tio sidor uppe med olika bilder på stränder och platser på Mallorca. Det börjar bli dags att kolla när jag kan ta nästa ledighet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.