Träffa mamma på Huddinge

Idag så åkte jag och jobbade som vanligt medan Johan var ledig tillsammans med pappa. Under förmiddagen så försökte Johan hitta vilken avdelning mamma låg på och det var ett väldigt ringande för honom.

Jag jobbade undan och hade möten på förmiddagen och vid 14-tiden så åkte jag mot Huddinge Sjukhus för att möta upp pappa och Johan. Mamma låg på en avdelning som heter M81 Mima. Mima är något mitt emellan intensiven och en avdelning.

På Mima så är det övervakning dygnet runt av personalen och någon måste alltid sitta på plats. När vi kom upp så höll sköterskorna på med mamma men vi hörde direkt någon som sa “De där känner jag igen”. Det var så skönt att se att hon var pigg med tanke på vad jag väntat mig och hur hon varit dagen innan.

Mamma var såklart trött men hon pratade på en hel del och dessvärre hade hon glömt allt som hänt på måndagen vilket även innebar att överläkaren fick droppa nyheten för henne att hon hade akut leukemi.

I övrigt så var planen att hon skulle rena sitt blod på onsdagen samt att de skulle hålla koll på skallblödningen så den inte blir värre. Cellgifter i tablettform hade hon fått först den här morgonen.

Vi konstaterade att överlämningen från Södertälje inte var så bra. De hade inte talat om att mamma ramlat så Huddinge hade inte förstått det här med skallblödningen riktigt. Av oss fick de förklaringen. Vi talade även om att mamma hade infektion i munnen och när de kollade i hennes mun var det fullt av svamp så inte undra på hon hade besvär att äta och hade ont. Behandling skulle påbörjas.

Vi stannade ett litet tag och pratade med henne innan vi åkte hem. Vi samlades hemma hos pappa efteråt och pratade lite och drack kaffe. Skönt att ventilera lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.