Fredag hos mamma

Idag var jag hemma från jobbet. Jag jobbade hemma på morgonen och vid 9-tiden gick jag över till pappa. Vi satt och pratade lite i väntan på Johan. Inger kom förbi också och pratade lite med oss.

Vi kom iväg så vi var uppe strax innan lunch och även idag var mamma pigg och orkade prata med oss. Vi försökte att även idag gå iväg så hon fick vila lite, det gäller att hon sparar på krafterna.

Nu har hon fått cytostatika sen i onsdags kväll, blodet är renat en gång och kanske är det därför hon mår bättre nu när cancern hålls lite i schack.

Vi får se, kan ju bli “varannan-dag-mående” också. Efter lunch och fika så gick vi in till mamma igen och satt och pratade. Vi lät även pappa vara lite själv med henne. Pappa och Johan stannade inte så jättelänge idag men jag blev kvar hos mamma då Nicke och barnen skulle komma upp.

Vi passade på att försök reda ut hennes hår med hjälp av balsamsprayen men det var inte det lättaste. Vi konstaterade att det kanske skulle gå lättare när hon väl duschat/tvättat håret. Så efter att ha kämpat ett tag gav vi upp och hon fick vila lite medan jag läste tidningen.

Idag lyckades hon faktiskt äta 2 pannkakor till sen lunch samt att hon drack en näringsdryck och 2 kalla shakes (vilket motsvarar en måltid ungefär). Det kändes som en bra dag.

När barnen kom var de blyga och vågade nästan inte prata direkt till sin mormor, men de var med ett tag innan de gick ner för att äta lite korv och då passade vi på att få mamma duschad och så bäddade de rent i sängen. När mamma kom ur duschen trodde jag att hon skulle vara helt slut men det var hon inte. Däremot såg hon så pigg och fräsch ut. Vi lät henne sitta kvar i duschstolen och så tog jag och en av sköterskorna varsin borste och gav oss på mammas hår. Det slutade med att vi fick klippa bort en liten liten hårboll men resten fick vi ordning på. Sen fick mamma en inbakad fläta så nu lär håret vara fint. Vi funderar dock på att klippa det lite kortare ändå för att det inte skall bli hårkokor igen.

När Nicke och barnen kom upp för att säga Hej då så satt mamma där och var pigg i huvudet och såg så himla fräsch ut… sen att hon var skittrött det visade hon inte. Jag hoppas dock hon somnade utan problem när vi gått. Härligt med en dag till då man kan prata och skoja med henne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.