Jag mår skitbra

När man varit en nära döden upplevelse i tre dagar och sedan får göra en skalloperation och dränera bort blödningen, då blir man plötsligt en helt ny människa. Jag, Pappa och Johan konstaterade när vi lämnade mamma på sjukhuset att såhär pigg har hon inte varit på flera månader fast hon var sängliggande. Hon pratade, skrattade och skojade… hon var en helt ny människa om man jämför med senaste månaden. Givetvis var hon tvungen att skicka några meddelanden, ta några samtal från kompisar och gråta lite. Det är såklart känslosamt för mamma att prata med folk hon inte pratat med sen hon blev sjuk (eller som hon pratat med för ett tag sen). Det är bra för henne att få lätta lite på trycket tror jag. Att få gråta ut gör att man känner sig bättre efteråt tycker jag, skönt att lätta på jobbiga känslor.

Nu ikväll så har mamma fått sätta sig upp. Hon var nämligen tvungen att ligga  ner och inte lyfta huvudet i 24 timmar. Nu 20.30 så fick hon börja sitta upp så när jag nyss pratade med henne på messenger så drack hon kvällste, åt en macka och läste min blogg.

För er som kanske tycker att jag lägger ut mycket information och bilder om/med mamma så är det helt okej med henne. Jag behöver inte censurera något alls. För mamma blir detta också som en dagbok som hon kan kika tillbaks i. Sen exakt hur dålig hon varit och allt som hänt tänker jag inte skriva om här, en del saker är för privata men de vet mamma om då vi berättade om allt som hänt idag. För mamma är fredag-söndag innan operationen helt borta, innan det har hon koll men tre dagar när hon var så himla dålig är väck.

Nu känns det som mamma är på banan, nu skall hon bara klara av att ta sig fram för egen maskin så kommer hon strax hem, går det riktigt bra så kan det bli redan imorgon, men vi får se vad läkarna säger.

Jag spelade in en kort videosekvens med mamma för att skicka till min faster men vi valde även att dela det på min instagram @annakarlsson_75 samt på vår Facebook. Där berättar mamma att hon mår (citat) – skitbra efter operationen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.