Hur hanterar ni värmen?

Förra sommaren så regnade det nästan hela semestern kändes det som. Vi förföljdes av ett regnmoln när vi åkte på vår norrländska roadtrip. I år har semestern precis börjat och vi har haft dryga 30 grader varje dag. Galet!

Nackdelen med värmen är att det är väldigt svårt att somna på kvällarna. Vi har köpt en fläkt som i alla fall får luften att röra sig men tempen i vårt sovrum är nog kring 30 grader (är oftast kring 28 på nedervåningen sent på natten när vi lägger oss).

På dagtid så håller vi oss i närheten av vatten, då kan man i alla fall svalka sig. Jag skulle aldrig vilja byta värmen mot kyligare regn och rusk men lite regn på natten skulle inte skada och ett åskoväder för att lätta upp luften skulle också vara välkommet.

Vi har varit vid Klämmingens badplats och badat flera dagar, det är superbra där. Stor parkering (gratis), kiosk som har massa olika saker, stora gräsytor att ligga på både i sol och skugga. Sandstrand och superfin sandbotten samt att det finns bryggor och hopptorn och en lekplats. Ungarna tycker det är superkul där. Just det, finns även mål och volleybollplan. Mina ungar gillar ju fotboll så de har spelat rätt mycket med andra barn också.

En brassestol och en skvallertidning då kan jag “stå ut” med att sola.

Glass finns att köpa så det ville Felix ha idag

Melvin valde popcorn istället för glass och jag och Nicke hade fika med oss.

Alla blev vi lite solbrända idag när vi var där i några timmar. Melvin fick ha tröja på sig för att skydda axlarna och även Nicke kände av att det hettade lite. Jag märkte inget där men insåg att det blivit en del färg på mina ben. Felix är nog den som klarar sig bäst, han är brun som en pepparkaka…. fattar inte vem han brås på, varken jag eller Nicke får sådär fin färg.

Imorgon har vi insett att vi nog måste hålla oss lite mer i skuggan. Får se om det kanske blir bad hemma hos mamma och pappa i poolen alternativt om vi åker upp till Akaren och badar där men även håller oss lite i skuggan. På något sätt måste vi ändå ha möjligheten att svalka oss.

Hur spenderar ni dagarna i det här varma vädret? Håller ni er inne eller är det hav/sjö/pool som gäller även för er?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.