Odla inomhus

Alla har inte tillgång till en trädgård eller kolonilott som de kan odla på. Om du gillar odling och vill testa, kan du lyckas inomhus i lägenheten också. Och har du tillgång till balkong går det förstås att utöka.

Vildblommor

Du kan skapa en egen liten äng i hemmet. Om du har en blomlåda i fönster eller stora krukor på golvet kan du hitta nordiska vildblommor hos Impecta. De vackra blommorna blir en påminnelse om hur nära du är den svenska naturen och en del sprider också en härlig doft. Några favoriter är kungsängsnejlika, smällglim, vårärt och den klassiska prästkragen. Du kan odla olika sorter i samma kruka och få en fin och hållbar bukett att ställa på matbordet.

Potatis och tomater

Potatis är enkelt att odla. Den kräver lite tillsyn och vill bara att du vattnar ibland samt kupar jorden runt blasten så knölarna inte utsätts för solljus. När blasten börjar hänga och se vissen ut är det dags att skörda.

Har du bra solläge i ett fönster kan du odla tomater! Eftersom de har goda frukter ovan jord ska du hålla utkik efter blomflugor och bladlöss. Duscha plantorna ofta och flytta på växten om bladen börjar få brännmärken, då är det för soligt.

Champinjoner

Svamp är gott att lägga till i maten och champinjoner är lätt att odla. Du behöver bara ett mörkt utrymme såsom garderoben. Svamp trivs bäst i mörker och skyddade lägen. De stjäl inte plats på fönsterbrädan och ger skörd flera gånger om under fyra veckor innan det är dags att köpa en ny odlingslåda. Se till att ventilationen är bra, det får inte bli varmare än 21 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.