Trevliga tips för regniga dagar

Inlägget är i samarbete med Maria Drozdova

Nu när sommaren äntligen är här tänker många på långa lata dagar med sol och bad på stranden. Många tycker att det ska bli skönt att ta fram sina tunna sommarkläder och kunna få lite färg. Andra drömmer om ljumma sommarnätter där man sitter ute tillsammans med vänner långt in på småtimmarna. Sanningen är tyvärr ofta att vädret i Sverige kan vara minst sagt opålitligt och de där tunna sommarkläderna ibland behöver bytas ut mot regnkläder och stövlar istället. De ljumma utekvällarna byts snabbt ut mot innesittande när regnet strilar ner i jämn takt. Dagarna på stranden får bytas ut mot aktiviteter inomhus och då kan det vara bra att veta att det finns en massa trevliga saker man kan hitta på. Misströsta inte för här kommer några tips på vad man kan hitta på en regnig sommardag.

Filmkväll

En regnig sommardag är det perfekta tillfället att passa på att titta på gamla klassiska filmer man inte sett på ett tag. Vilka filmer som räknas som klassiker kan det kanske tvistas om. Olika smak gäller så klart även för film. Tidningen Metro har på sin lista 20 filmer du måste se innan du dör med publiksuccéer som Titanic och Pulp Fiction. Här listas även Gudfadern och Gökboet som ett par film-måsten. På en regnig dag kan det verkligen vara dags att passa på att samla kompisgänget och se en riktig klassiker, som Casablanca. Denna klassikernas klassiker utspelar sig på den exklusiva nattklubben Rick’s Café Américain med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna.

Besök ett museum

En regnig sommardag är ett perfekt tillfälle att passa på att besöka det där muséet man inte har hunnit med. Eftersom alla våra län har ett eget länsmuseum finns det i landet inte mindre än 21 länsmuseum som alla är värde ett besök. Kommer du ihåg trista museibesök från när du var yngre med mörka lokaler fulla med dammiga saker som ingen var intresserad av att titta på. Glöm det. Dagens länsmuseum är moderna mötesplatser med information och utställningar som passar alla åldrar. De huserar ofta i äldre lokaler med intressant historia eller i nybyggda moderna byggnader med mycket ljus och luft. En annan typ av museum utbrett över vårt avlånga land är så kallade Ekomuseum som kan vara både inom- och utomhus men alltid innefattar någon form av historiska byggnader och platser. Ofta visas upp saker som varit viktiga faktorer för att bygga det moderna samhälle vi har idag. Som till exempel gruvdrift, järnbruk och jordbruk.

Hemma SPA

Utnyttja tiden till att unna dig lite skönt hemma SPA och ta ett långt bad med hårinpackning och ansiktsmask. Ge fötterna en omgång med filen och varför inte även ge kroppen en skön peeling. Efteråt är det extra passande att måla naglarna på både händer och fötter så att du är redo för när solen kommer tillbaka och sandalerna åker fram igen. Bjud in en väninna så får ni möjlighet att umgås och ta igen er på allt skvaller.

Titta på gamla foton

När tog du dig tid senast att titta på gamla foton? Om regnet hindrar dig från att gå ut är det ett ypperligt tillfälle att ta fram det gamla fotoalbumet. Numera kanske de flesta foton finns på datorn eller telefonen och då är en regnig dag perfekt för att välja ut bilder att skicka till framkallning eller varför inte göra en fotobok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.