Fika, svamp och middag

I morse var det lämning av Melvin i Gnesta kl 10.00 och kan man tänka sig att Humbles var öppet. Perfekt att fika tills det var dags för match. Vi lyckades till och med lura ner Nicke.

Efter fikat åkte vi upp till Frejahallen men Felix ville inte kolla på matchen. Istället blev det en tur till skogen med Kristina.

Happy när vi får hänga med Kristina på bra svampställen 😁

Efter skogen blev det en sväng till Södertälje för att klippa Melvin, därefter hem och fixa middag. Nicke fixade köttet och jag rensade svamp och fixade grönsaker.

En mysig söndag med familj och en god vän ❤

Lördag

Började lördagen med tv i sängen. Så skönt att inte gå upp direkt. Felix sov rätt länge och när han vaknade blev det lite mys innan han gick ner och kollade på tv.

Frukost intog barnen medan jag räddade tomaterna från minusgraderna. Får se om de kommer mogna.

Nu tar vi det lugnt innan Melvin ska åka till Skansen med fredagsgården. Sen blir det jag och Felix som får roa oss. Först ut är fika med Nicke, sen får vi se om jag kan lura ut Felix i skogen 🍄

Sällan här

Jag har spenderat 5 dagar i Sunne. Kom redan i fredags för att förbereda inför ATV konferensen. Hann som tur var spendera en halvtimme på spat under dessa dagar. Alldeles för lite, men vi hade verkligen fullt upp.

Det har snitslats banor, satts upp tält, jag har kört massa maskiner (side-by-side är min grej).

Vi har plastat in lappar, tvättat fyrhjulingar, haft crosstävling. Fantastiska dagar och jag fick känslan av att våra återförsäljare hade det riktigt kul på provkörningarna.

Banan ovan blev så sjukt lerig så fyrhjulingarna och de som körde var grymt smutsiga.

Jag hade anmält mig till tvättning, men killarna skötte det bra. Tog några timmar då alla maskiner såg rent förjävliga ut.

När de andra slutade tvätta så fortsatte B, till slut fick vi dra bort honom och anse oss vara nöjda.

4 dagar/fotbollsdag

Mamma gjorde ju en stamcellstransplantation i onsdags. Har just pratat med henne och än mår hon bra, riktigt skönt och höra en pigg mamma svara i telefon.

Den här helgen har varit full med aktiviteter. Igår var det Mölnbodagen med massa aktiviteter. Jag var på plats vid 9 och skötte ihop med Maria hackning/skivning av sallad/tomat och lök till hamburgergrillningen. Sedan stod vi två pass där och det var riktig rush stundtals.

Både Melvins lag och Felix (fotbollsskolan) hade matcher.

Det fanns marknadsstånd med lokalt ätbart och hantverk, tipsrunda, lotteri och bumperballs för barnen.

Idag söndag har vi varit på match i Stigtomta och hejat på Melvins lag och sedan på eftermiddagen kollade vi en match i Gnesta…. då öppnade sig himlen och det åskade.

Blött på Gnestamatchen ⏬

Nu blir det en lugn kväll 🙂

Stamcellstransplantation

Mamma ligger nu inlagd och får sin “döda benmärg” behandling. Hon åkte in igår och påbörjade behandlingen direkt. Imorgon skulle hon tydligen få kaninblod 😳.

Än så länge mår hon bra, får se om det blir ändring imorgon.

28 augusti blir själva transplantationen. Donatorn är en 19-åring från Tyskland.

Efter transplantationen blir det isolering i minst 3-4 veckor (om allt går perfekt). Efter kl 18 och på helger får hon gå utanför sitt rum (ut i en park).

Detta och massa annat i livet gör att det känns lite tungt nu.