Att umgås med sitt ex

Jag är så himla glad att jag och Nicke har en god relation. Vi umgås faktiskt ganska mycket både han och jag och hela familjen tillsammans. Det funkar så mycket bättre nu (med vissa sammanbrott såklart), men nu umgås vi och sedan kan den som inte har barnen bara åka hem till sig när den fått nog av att umgås. Behöver inte så ofta bli irriterat.

Ikväll har vi varit iväg till Nyköping en sväng och ätit på Pinchos, det blev en dyr historia då barnen såklart ville prova massa saker. Det var kul att de ville prova och kan man tänka sig att de till och med petade i sig halloumi, utan att veta vad det var förstås.

Jag och Nicke delade på det som vi tog in medan barnen till en början var lite trista och bara tog in hamburgare och pannkaka. Men när vi tog in omgång två så ville Melvin ha kycklingspett och Felix korean ribs och vårrullar.

Pinchos var för mig en ny erfarenhet men jag har hört mycket gott om det sen förut. Jag tyckte faktiskt det var sjukt smidigt att beställa via appen, det var bra bilder på maten så barnen kunde välja. Smidigt att hämta själv och sedan betala vid bordet via appen. Älskar det där när man bara betalar och går, slippa vänta på notan och på att få tillbaks kort. Fördelen när man betalade med appen var att man fick bonus, vilket innebär att nästa gång vi åker dit så får vi X antal tapas gratis. Gilla.

Jag tyckte det var mysigt på Pinchos i Nyköping, det var dessutom lugnt med folk. Vårt närmaste om vi inte åker till Nyköping är annars Botkyrka men då ligger det på Exploria (lekland) så dit vill jag helst inte åka, kan tänka mig att det är sjukt mycket folk.

Vi gav i alla fall tummen upp för Nyköping och dit kommer vi absolut åka fler gånger.

Cellgifter, feber och hårlös

Förra sommaren/hösten var inte en rolig period för någon i familjen. Jag låg i separation, det var stressigt och mycket på jobbet men framförallt så drabbades mamma av akut lymfatisk leukemi och var stundtals riktigt jäkla dålig. Efter fyra eller om det var fem cellgiftsbehandlingar så var cancern borta och vi kunde andas ut…. för en stund.

Nu i april/maj så fick mamma höra att proverna var på väg uppåt igen, cancern var inte tillbaka men på gång. Ganska så omgående så bokades det in ny cellgiftsbehandling. 17 maj var det dags att åka in och få behandling igen, den här gången med nytt cellgift. Det blev nästan en vecka med behandling innan mamma fick komma hem. Sen blev hon hemma i tre dagar innan feber och infektion slog till igen. Nu har det nästan gått två veckor och mamma har haft feber hela tiden. Dessutom så ramlade hon och slog i huvudet (igen) och fick två små mindre blödningar. Det känns som en repris av förra året.

Dessutom, just när håret äntligen vuxit ut och till och med hunnit klippas en gång så var det dags att tappa allt igen. Rätt passande att Felix ville att vi skulle läsa “Skalle-Per” häromkvällen. Skalle-Per boken är en bok om en pappa som får leukemi, den fick vi förra året när mamma var på sjukhus.

Men nu till det sköna. Idag får mamma äntligen åka hem igen. Blir i alla fall lite vila innan nästa behandling drar igång direkt efter midsommar. Blir nog en tuff sommar/höst återigen. Tanken vad jag förstår är också att det kommer bli en stamcellstransplantation, och de är också vad man läser sig till rätt så tuffa.

Veckan i bilder

Gnestadagen

Munkar måste alltid köpas när man är på marknad

Städning av förråd och fix på framsidan. Behövde fixa rabatten på framsidan och löste det med pallkragar.

Födelsedag 🙂

Första doppet blev i Bergasjön

Första gången sen jag bodde i hus (2001-2003) som jag klippt gräsmattan.

Mer bad vid Bergasjön

Fredagsmiddag

Fredagsmys i min ensamhet

Trädgård, tivoli och marknad

Fredagen bjöd på jobb hemma och härligt väder.

Jag hämtade några pallkragar hos en granne och fixade på framsidan.

Nu ska bara köpas jord och perenner.

På kvällen hämtade Nicke mig och barnen och så åt vi middag och gick på tivoli. Tur att barnen åkte Virvelvinden för den var sönder idag på själva marknadsdagen.

På kvällen sov jag kvar och kan man tänka sig att det blev sovmorgon. Felix sov till 9.30.

Sen blev det att gå ner och jobba sig igenom marknaden. Lite shopping blev det till killarna.

Lite tivoli idag med även om favoriten gick sönder. Melvin väntade tappert i två timmar men sen gav han upp 🙂.

Felix fick åka småbarnskaruseller istället, men det höll honom nöjd.

Avslutade kvällen med fika

….och lite tittande på Bröderna Lejonhjärta och sen någon serie ungarna gillar.

21.50 sov äntligen barnen.