Odla inomhus

Alla har inte tillgång till en trädgård eller kolonilott som de kan odla på. Om du gillar odling och vill testa, kan du lyckas inomhus i lägenheten också. Och har du tillgång till balkong går det förstås att utöka.

Vildblommor

Du kan skapa en egen liten äng i hemmet. Om du har en blomlåda i fönster eller stora krukor på golvet kan du hitta nordiska vildblommor hos Impecta. De vackra blommorna blir en påminnelse om hur nära du är den svenska naturen och en del sprider också en härlig doft. Några favoriter är kungsängsnejlika, smällglim, vårärt och den klassiska prästkragen. Du kan odla olika sorter i samma kruka och få en fin och hållbar bukett att ställa på matbordet.

Potatis och tomater

Potatis är enkelt att odla. Den kräver lite tillsyn och vill bara att du vattnar ibland samt kupar jorden runt blasten så knölarna inte utsätts för solljus. När blasten börjar hänga och se vissen ut är det dags att skörda.

Har du bra solläge i ett fönster kan du odla tomater! Eftersom de har goda frukter ovan jord ska du hålla utkik efter blomflugor och bladlöss. Duscha plantorna ofta och flytta på växten om bladen börjar få brännmärken, då är det för soligt.

Champinjoner

Svamp är gott att lägga till i maten och champinjoner är lätt att odla. Du behöver bara ett mörkt utrymme såsom garderoben. Svamp trivs bäst i mörker och skyddade lägen. De stjäl inte plats på fönsterbrädan och ger skörd flera gånger om under fyra veckor innan det är dags att köpa en ny odlingslåda. Se till att ventilationen är bra, det får inte bli varmare än 21 grader.

Rensning pågår

Klädkammaren har länge varit ett kaos, mer ett förråd än klädkammare. Samtidigt har jag inte hur mycket utrymme som helst.

Igår var det första ensamma kvällen utan barn då det är pappavecka, bäst att aktivera sig 👍🏻

Resultatet blev en uppstrukturerad klädkammare. Nu ska bara alla kläder gås igenom, kan nog bli en rejäl rensning där också.

Idag har jag fått hjälp att bära ner hyllor som jag inte ska ha samt att jag rensat bort en trasig byrå i Melvins rum.

Kommer bli bra när det är klart men jag inser att lite nytt måste inhandlas ex nytt skrivbord och byrå till Melvin och kanske någon mer byrå i mitt rum.

De gamla jag fick över och som är hela kommer ställas i uteförrådet så det blir ordning där också – det är nästa projekt 🙂

Varannan vecka

I lördags gick Nickes flyttlass och alla nya möbler hämtades. Vi hade kört en hel del redan på fredagen så på lördagen gick det rätt smidigt och snabbt att köra ner allt mycket tack vare Johan & Karin.

Kändes skumt när Nicke sa hej då och åkte hem till sitt nya hem. När han åkt grät jag och Melvin en skvätt och det var skönt att få ur sig lite tårar.

Sov rätt dåligt första natten som själv.

Söndagen började bra med en lugn frukost tillsammans. Jag och Melvin spelade spel och Felix kröp upp i min säng och kollade på tv.

På dagen kom Nicke och vi packade hans bil full med skräp som vi sedan var och kastade. Jag var också två vändor till återvinningen.

På kvällen hämtade vi upp Nicke och åkte och gratulerade min brorsa som fyller 40 (men firar i Thailand).

Något jag konstaterat är att det inte är mycket tid över när barnen väl somnat… trodde jag skulle hinna med massor men när jag nattat är jag själv trött och klockan är mycket.

Söndagkvällen blev lite jobbig när Laila fick åka till sjukhuset. Jag höll kontakt med Nicke och det blev inte så mycket sömn. Som tur var dök inga barn upp så de stunder jag somnade till sov jag bra.

Sovmorgon

Det är märkligt det där med hur barn fungerar. På vardagar när det är dagis är Felix supertrött och sover ofta efter vi burit ner honom till soffan.

Idag när dagis är stängt, då vaknar han innan kl 06.00, galet.

Sen kan inte han och Melvin riktigt hålla sams heller så tror inte jag heller lyckas somna om. Jag som hoppats på sovmorgon till strax innan 8.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig….

Tycker den här bilden visar separationen på ett bra sätt…

Vi går åt varsitt håll men hålls ändå samman då vi varit tillsammans/bott ihop i nästan 20 år. Barnen kommer också alltid binda oss samman och jag hoppas vi kommer fortsätta att vara goda vänner.

Snart börjar ett helt annat liv “varannan vecka” livet.

Bilden googlad (men ej betald för så därav texten på bilden)