ALV

Jag har varit urdålig på att blogga under semestern. Vi har gjort lite av varje och här är bilder från vår resa till Astrid Lindgrens värld.

Eftersom det mesta var fullbokat eller vääldigt dyrt i Vimmerby så bodde vi på hotell i Vetlanda.

Hotellet, Central hotellet, var helt ok. Vetlanda är nog en mysig småstad men det var heldött när vi var där.

På fredagen åkte vi till Astrid Lindgrens värld. Supervarmt, men ungarna hade kul.

Fördelen med ALV är att det fanns små kiosker överallt, perfekt när det var varmt ute. Vatten och dricka behövdes under dagen.

Vi passade även på att besöka Katthult där vi köpte en bysse till Felix.

Att minnas

För lite mer än 20 år sen förlorade min bror och hans tjej sitt barn. Tova blev bara 10 månader och dog i en ovanlig sjukdom som heter Spinal Muskel Atrofi, SMA typ 1.

Trots att hon varit död så länge så har jag alltid sagt till barnen att de har en kusin som dog. Både Melvin och Felix har pratat mycket om Tova och vi har varit vid graven flera gånger.

Det känns fint att de vill åka dit och titta och säga ett par ord till henne.

Det var så fint när vi var där. Nästa gång ska vi ta med blommor och kanske en lykta.

Viktväktarna

I måndags laddades viktväktarappen ner, jag gick på viktväktarna när jag var ung, långt innan min gastric by pass. Nu känner jag att jag vill ge det ett försök. Har några kilo jag vill tappa, dessutom är det ett bra sätt att se vad man stoppar i sig och hur bra/dåligt vissa saker är.

Det bästa är nog att planera vad man vill äta, men dit har jag inte kommit än.

Till frukost/lunch åt jag kvarg och tog kaffe. Vaknade rätt sent och tog en kaffe och frukt med Nicke innan jag åt någon frulle.

Middag blev detta

Och nu ikväll hade jag en del points kvar så det blev kaffe, kanelknäcke med kalkon.

Har blivit 2 nektariner under dagen också. Trots det har jag 2 points kvar. Dessutom rör jag på mig nästan varje dag, vet inte exakt hur det funkar, men tror jag kan äta lite extra om jag skulle vilja.

3 dagar har jag hållit på nu och det har funkat bra 🙂

Semester

Jag är verkligen helt kass på att skriva på den här bloggen. Blir desto mer på instastory och instagram just nu. Följ mig gärna på @annakarlsson_75

Barnens sista dagar med mig avslutades med en tripp tillsammans med Nicke ner till Vetlanda där vi bodde på hotell. Målet med resan var Astrid Lindgrens värld och väl där så lyckades vi pricka in en väldigt varm och solig dag. Men med förväntansfulla barn, förväntansfulla föräldrar och mycket vätska så hade vi en superhärlig dag. Barnen hade jättekul, speciellt kanske Felix som är lite mindre och verkligen hade sett fram emot det här. Men som Melvin sa, har Felix kul så har jag kul.Jag skall försöka göra ett inlägg senare, alla bilder är i mobilen så ibland är det enklare att blogga i wordpressappen.

Nu är i alla fall barnen med sin pappa och det är tyst och skönt här hemma, men jag tycker det känns jättekonstigt att ha semester själv. Jag vet liksom inte vad jag skall hitta på, dessutom har ju vädret blivit avsevärt sämre. När jag tänker efter har jag inte gjort mycket alls. Tränat nästan varje dag, hängt med barn och Nicke igår men däremellan mest legat i en solstol (idag under filt) och lyssnat på ljudbok.

Men det kanske är det som är semester. Kör vi såhär nästa år med 2v ledigt så måste jag nog boka in något. Nu ser jag istället fram emot imorgon när barnen kommer till mig för att hänga och sova över medan Nicke skall till Stockholm. Sen på fredag så blir det Nolia för mig i Umeå, ska bli kul att åka dit och jobba och se sig om lite. Är aldrig fel att spana in vad våra konkurrenter gör heller. Sen är det ett härligt gäng på Yamaha Center i Umeå så jag kommer nog få riktigt kul.