Nytt i sovrummet

För ett tag sedan när jag var på Ikea så kikade jag lite på sängar. Ville så gärna ha en ny, helst Brimnes då den kändes lite högre och hade förvaring under. En vit ville jag ha också. Saknade det där med sängram, vi har bara haft resårmadrasser på ben. Skittrist.

Så häromdagen så tipsade en tjej om att det såldes en Brimnes 180 x 200 i en köp/säljgrupp på Facebook där jag inte var med. Men jag skickade ett meddelande och hon höll sängen till mig och idag var min bror och brorsson där och hämtade den.

Väl hemma så började Nicke skruva ihop den, men då visade sig att en väsentlig del saknades. Något litet “hjulliknande” som gör att hörnen hålls ihop.

Jag och mamma drog iväg till Ikea (efter att vi såklart letat där vi lastat ur sängen), väl där visade sig att de inte hade delen hemma. Var bara att beställa.

När jag kom hem på sena eftermiddagen så kände jag mig lite sur över att inte kunna fixa klart sängen. Vi hade ju tänkt att vi skulle ha ny säng och då skulle Felix och Melvin få ta våra gamla sängar. I brist på annat och med en liten baktanke så skruvade jag isär Melvins säng (skulle ändå kastas) och kan man tänka sig, den hade sådana delar vi behövde. Perfekt.

Melvin fick ny säng och när Nicke kom hem fixade han ihop vår säng. Jag har precis bäddat den och ser fram att krypa ner i ny säng och nya sängkläder ikväll. Såhär blev det i sovrummet.

Känner mig mycket nöjd.

Farsdag fika på Taxinge slottscafé

Idag ville vi fira Nicke lite och åka till något lite roligare ställe att fika på. Nicke föreslog Taxinge slottscafé. Taxinge är också känt som kakslottet då de har helt otroliga mängder bakverk att välja mellan.

Det finns även soppa och smörgåsar att välja på ifall man inte känner för sötsaker.

Man går inte härifrån hungrig i alla fall. Priserna varierar såklart lite beroende på vad du väljer att ta. Idag tex så köpte jag 2 kaffe, 2 festisar, en chokladboll, en chokladbrownie, en drömrulltårta, en bondkaka, en dröm, en dammsugare och så var det något lite större till Felix (med bär och sylt på). Detta gick på 294kr.

När man fikat så brukar våra barn springa ut och antingen leka i lekparken eller gå och kika på “labyrinten”. Jag gillar att kika i butikerna som ligger i flyglarna samt nere i stallbyggnaden.

Idag så handlade vi en present till Nicke och en leksak till Felix i ena flygeln, i den andra var det jultema och där köpte vi en tomte och en glob med en tomte i, ni vet en sån där man vänder upp och ner och så snöar det.

Sen gick jag in i en riktigt läskig affär i stallet. De hade hur mycket fint som helst. Ville ha det mesta. Där köpte jag ett doftljus som jag hoppas Nicke klarar av, det doftade så gott av apelsin. Sen blev det min första kopp i Cult Designs “Orient” serie. Så nu önskar jag mig fler av dem så jag får ihop en liten samling. Finns även fina temuggar, uppläggningsfat, ugnsformar m.m i samma serie.

Snart drar också Taxinge slotts stora julmarknad igång. Jag har aldrig varit på den men har hört många som tar en dag ledigt och åker dit. Sedan har de även julbord. Jag är lite sugen på det men det är ganska dyrt och jag vet att jag inte kommer kunna äta så mycket så frågan är om det är värt det. 645kr/person på kvällar/helger. Det är nog absolut värt det, i alla fall om det är som jag minns det.

Vad har ni hittat på idag?

Blodvärde 58

Ett normalt blodvärde (Hb) ligger på 120-130 för en kvinna, när jag en gång i tiden kom in på sjukhuset med 36 så blev det intensiven direkt.
Igår var jag på hälsokontroll via jobbet. Jag tycker jag mår bra och var inte alls orolig. Kanske skulle jag varit det för på kvällen ringer SOS alarm (112) mig då jag bara hade 58 i blodvärde. De ville nog mest meddela det samt höra hur jag mådde.

Eftersom jag mådde bra så blev direktivet att jag direkt idag var tvungen att åka till vårdcentralen. Så idag har det tagits mer prover och jag slapp som tur var blodtransfusion. Istället inväntas provsvar och sen gör vi en plan.

Jag hoppas att detta beror på att jag inte ätit mina vitaminer på flera år (de måste ätas livet ut eftersom jag är gastric by pass opererad). Så håll tummarna för att så är fallet.

Idag hämtade jag ut vitaminer och järntabletter så nu jäklar blir det skärpning. En härligt lila dosett får bli min påminnelse om att ta alla piller 😊

När bloggen inte funkar som den ska

Fy vad jobbigt det är när något litet fel uppstår i befintligt tema vilket gör att bloggen inte ens visas.

Därav har jag bytt tema i väntan på att jag skall komma på vad problemet med det gamla är. Eller jag tror att det är en länk som inte är säker (https) men jag fattar inte hur jag skall ändra det.

Under tiden får ni hålla tillgodo med detta tema vilket var det bästa jag kunde hitta lite snabbt (även om 12 års bloggande hamnar i en lång lista istället för i en drop down menu)

 

Skogspromenad

Igår var det fantastiskt väder ute så jag och Felix och granntjejerna tog en promenad ut i skogen.

Mitt fokus var att hitta svamp medan barnens fokus var lite splittrat. De letade svamp, sparkade på stubbar och besteg Kebnekaise 😁

Vi hittade en spännande djurskalle

Och någon hade fikat och glömt kaffemuggen….

Efter någon timme gick vi hemåt och då var jag i alla fall nöjd.