Renovera

Jag har väldigt länge funderat på att göra om i Melvins rum men har liksom inte kommit till skott. Nu blir han snart 13 (vad hände?) och bör ha ett fint och lite mer vuxet rum.

Tapeterna fick vi nya när vi flyttade in, men de har varit fula nästan ända från start. Den som tapetserade här förberedde våderna och jag antar att de låg vikta en stund innan de sattes upp… därav att de fick ränder tvärs över sig ganska omgående. Rummet har sett rutigt ut på väggarna.

Utöver detta så har tapeten pillats på, ritats på plus att vi hade en bilbana på väggen och där lossnade tapeten. Så det var helt enkelt dags att måla om.

Melvin ville ha svart vägg, men eftersom detta är en hyreslägenhet kompromissade han och det blev grått.

Jag började med att spackla allting och sedan hjälpte min granne Bosse mig att slipa av med sin maskin och därefter maskerade jag allting. Igår inköptes färgen (Alcros November) och jag började måla. Efter en första målning fick vi slipa lite till, och sedan fortsatte målningen.

Nu är det färdigt och nu ska bara all maskeringstejp bort, förhoppningsvis ser allt ok ut även när det torkat och tejpen tas bort. Annars får jag finjustera imorgon.

Sen ska säng, byrå och nya hyllan in i rummet. Kvar att köpa är en ny taklampa samt lite nya posters att rama in. Dags att rummet blir ett tonårsrum ?. Jag hoppas Melvin kommer bli nöjd.

Trots att det tagit en del tid och varit mycket städning/dammsugning av allt damm så är jag sugen på att fixa mitt sovrum också. Avskyr färgen i rummet och skulle kunna tänka mig grått jag också. Det jobbiga är bara att min säng måste monteras ned och flyttas ut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.