Sitta på tåget

Kan ni tänka er, idag var det en dam på tåget som erbjöd mig att sitta ned, supersnällt! Jag brukar försöka spänna ut magen för att se om någon ska säga något men det funkar inte. Risken var att hon hörde oss (mig och en kollega) prata om att jag skulle på ultraljud. Huvudsaken var ändå att hon var så vänlig att hon frågade, jag satte mig och satt skönt hela resan.

Vädret var lite trist idag men som tur var hade det slutat regna när jag och Inger skulle gå till tåget, vi hann precis med ett tidigare tåg. När vi kom till Tumba så började det regna jättemycket och sen såg vi en stor regnbåge.

Bild tagen här, vet att jag ska ha ett eget foto men hittar det inte nu.

0 thoughts on “Sitta på tåget

  1. Astillbe: Ja du måste pröva, tydligen är det mest kvinnor som reser sig så jag har lovat att rapportera om en karl reser sig. Du får meddela mig om du lyckas med något av det 🙂

  2. Ha, så bra! Den har jag nämligen bestämt mig för att testa. Måste planera att leta upp en full buss snart, det är ju inte många veckor kvar ju!

    😀

  3. Mocca: Det passade ju bra att du svarade här eftersom jag även skrivit inlägg om det *s*

  4. Haha, nu har jag fått hybris -jag svara dig på din blogg -haha 😉

  5. ANNA: Vad skönt att du fick sitta ner! Damen visste nog att det är slut suttet på ett tag sedan 😉

    Och jag håller med om att det där är lite knepigt. Jag tycker ofta att man får att: men så gammal är jag inte till svar när man reser sig och erbjuder någon att sitta.

  6. E: Det ska bli spännande att se om det händer någon mer gång. Många gånger när jag åker hem så kommer jag knappt på tåget och då är det ju inte heller någon sittande som ser att man är gravid. Men jag lovar att rapportera om en karl reser sig 🙂

  7. Guldstjärna till hon som erbjöd dig att sitta. Jag har en spaning att det bara är kvinnor som erbjuder gravida sittplats. En enda gång erbjöd en man mig att sitta. Eller berodrade mig snarare. Han sade “sitt” så bestämt att jag bara satte mig ner utan att våga protestera. Vore intressant om du märker samma trend 🙂

  8. Christina: Jag blev faktiskt riktigt förvånad att hon reste sig. Jag har rest mig några gånger men då har jag fått utskällning, typ så gammal är jag inte *suck*. Folk kan väl bli tacksamma men tacka nej snällt istället.

  9. Intressant företeelse. Vid något tillfälle uppmanades en ung man resa sig för att en äldre dam skulle få sitta. Runt omkring satt folk i alla åldrar men just den unge mannen uppmanades. Jag blev jättearg. Som ung har jag lidit av oerhört lågt blodtryck vilket gjort att jag svimmat ett antal ggr. Skulle det då vara så att jag (för att jag var ung) skulle resa mig fast jag förmodligen behövde sitta mer än många andra? Bra ruter i tanten tycker jag…för alla kan erbjuda sin plats till någon som är gravid, som har svårt att stå eller gå eller helt enkelt är lite äldre…och det innefattar även tanter i min ålder (som ska resa på sig alltså)….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.