Middagen

När kl var 17 så åkte vi hemifrån och mot Tystberga där min bror bor. Vi väntade in alla som skulle komma (min lilla familj, min kusins familj, Johan, Karin och en kompis till Karin). Först blev det lite bubbel och jag fick ett glas, det slank ner men det var väl inte så gott, blir väl så när man inte druckit på mer än 1.5 år 🙂

Sen var det maten, den var gudomlig, det var nog nästan det godaste jag ätit, varför fick min bror all matlagningstalang?

Till förrätt var det en hummersoppa med pilgrimsmussla (fast inte en hel, den var finhackad på något vis), till varmrätt var det strutsfilé med potatisgratäng, sås och sparris och så fick man bearnaisesås till om man ville. Det var också supergott. Om jag förstod rätt så hade Johan använt nästan alla olika pepparsorter och gnidit in köttet med. Det lät avancerat, jag ska be honom skriva ner vad hela menyn var, allting hette ju så fint.

Sen var det melodifestival som vi kollade på, då fick vi kaffe och så var det creme caramel med glass. Supergott. BWO tyckte jag var superbra, de har nog stor chans att komma bra även internationellt.

Under kvällen skötte sig småpojkarna exemplariskt, det var ju Melvin och hans kusin Adrian som var med. Melvin åt och gick och lade sig vid 19 tiden då han var trött och lite pipig och sen sov han nästan hela kvällen, vissa små avbrott när de väckte varandra men han somnade snart om. Ganska så sent så vaknade han och då fick han vara med uppe en stund, då hade redan min kusin familj åkt hem. Vi var hemma vid 00.15 och då gav vi Melvin mat igen och så fick han sova. Han vaknade till första gången vid 6.20 och då bytte jag kissblöja, sen vaknade jag av honom strax därefter igen och då hade han bajsat så ny blöja en gång till. Sen sov han faktiskt med några nappningar ända till 8.45, skönt för mig som kom i säng strax innan kl 1.

Idag ska vi åka och storhandla och så ska Nicke ut och springa, blev ju inget av med det igår.

Update: Som min kära mor skriver, Adrian är ju syssling med Melvin och inte kusin. Suck. Vi pratade faktiskt om just det här igår att vi nästan alltid säger fel och säger kusiner fast de är sysslingar. Min bror har samma problem, han säger också fel.

0 thoughts on “Middagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.