En dag på Naturhistoriska Museumet

Vi (Jag, Melvin, Min mamma och mitt brorsbarn Oliwer) åkte med 8.07 tåget från Mölnbo och var framme i Stockholm 9.15, då handlade vi lite på Pressbyrån och sen tog vi tunnelbanan till Universitetet. Det var soligt men kallt när vi i sakta mak promenerade till museumet. Det var några skolklasser som kom så vi förstod att vi inte skulle bli ensamma. Vi gick in och jag betalade inträdet medan mamma gick och låste in våra jackor i ett skåp. Vi kikade lite i Museibutiken och jag köpte en napp med en giraff på till Melvin. När vi kikat där så var kl 10 och museet öppnade.

Vi började med att kolla på avdelningen 4½ miljarder år sen (eller var det miljoner år sen?) där var det massa dinosaurier och Oliwer var i himmelriket. Vi spenderade ganska mycket tid därinne. Sen gick vi vidare och kollade på hur människorna utvecklats och där fanns en mammut och lite andra djur. Sen blev det plan 5 och Svenska djur samt vad som lever i havet. Tror vi gick omkring i drygt 1 timme, sen fikade vi i matsäcksrummet. Mamma hade med smörgåsar med stekt ägg, yummie. Kaffe kunde man köpa i en automat i samma rum. Anledningen till att vi åt där var att de byggde om restaurangen. Vi passade på att gå på toaletten och sen bytte vi blöja på Melvin. Kikade lite i en annan avdelning men sen bestämde vi oss för att gå och handla i butiken och sen åka hem. Oliwer fick en Vasstand nyckelring, ett pussel och dinosauriemagneter.

När vi kom ut sken solen och nu var det varmare ute. Det gick smidigt in till t-centralen men sen så när vi skulle åka hem med Södertälje pendeln så var den försenad och sen så gick den bara till Östertälje pga broöppning så vi fick hoppa av i Östertälje, ta nästa tåg, hoppa av i Södertälje Hamn och sedan på tåget hem till Mölnbo. Vi var hemma 14.10.

Vi gick hem till mamma och fikade och bytte blöja och sen vid 15-tiden så gick jag och Melvin hem. Då förberedde jag kvällens middag, det blir kycklingfilé i sås med pressad potatis. Kycklingen är precis klar efter 1.5 timme i ugnen och potatisen är också strax klar. Nicke står i duschen men sen ska vi äta. Melvin har precis somnat i lekhörnan, skönt. Han har sovit kanske 1 timme på hela dagen och var rätt sur nu. Innan han somnade så låg han naken och luftade sig lite, under den tiden typ 20 minuter så blev det 2 stora pölar på parketten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.