Stoppa bebisbloggar

Terri Herrera Eriksson är trött på bebis/mammabloggar. Jag kallar mig själv för mammabloggare men jag vet inte om jag helt platsar in i kategorierna som hon beskriver. Jag har i stort sett alltid hunnit med att duscha, fixa hemma m.m… Terri irriterar sig på att folk säger att saker tar tid att de inte hinner ditten och datten och sen bloggar de istället. Själv hade jag en bebis som sov mycket och nu som större kille (9.5 månad) så leker han mycket själv eller sitter hos mig och donar med ngn leksak och då hinner jag blogga.

Många av de mammor som ex inte hinner duscha menar kanske att de inte kan göra det som de gjort förut ex på morgonen, sen kan det säkert passas in när barnen sover och så är problemet ur världen. Jag tycker att om man är irriterad på en viss sorts blogg så behöver man ju inte läsa den, så gör i alla fall jag. Lessnar jag så ryker bloggen ur min RSS läsare. Sen tror jag det är viktigt att få skriva av sig, jag har ju själv detta till stor del som dagbok och då vill jag kunna klaga om något är jobbigt… om sambon inte hjälper till, barnet bajsar hela tiden eller jag inte får sova… det är min blogg och jag får skriva vad jag vill. Nu har jag haft tur med sonen, han är ett nöjt barn så det har nog inte varit överdrivet mycket klagomål/gnäll i denna blogg.

0 thoughts on “Stoppa bebisbloggar

  1. sedan är det ju så också at även om man kanske inte hinner mycket alls så är det väääldigt skönt att ha bloggen som “egentid” och för att bara få göra nåt annat än ta hand om bebis… som sagt; det är ju bara att sluta läsa en blogg man inte gillar. suck.. kram på er!

  2. Terese: Bra fråga :-), jag måste ju fått någon htmlkod som jag klistrade in, jag lägger i alla fall htmlkoden i en textruta och lägger i widgets.

    Strawberry frog: Det är som du skriver, har man barn är det kul att läsa andras bloggar för att få tips, läsa om andras erfarenheter eller kanske känna att man inte är själv om saker och ting.

    Sara: Jag har inget skrivit dagbok på nätet men har läst lite i mina gamla “riktiga” böcker och fy vad pinig man var.

    Lina: Bra skrivet själv 🙂

  3. Väldigt bra skrivet. Väldigt bra åsikter. Jag tycker också att “stör man sig på mammabloggar” – så läs inte!

    Svårare än så är det ju inte! Det är ju inte direkt att man “missunnar” sina barn, bara för att man råkar blogga …

    kram

  4. Jag håller helt med, stör man sig på en blogg så ta bort den, läs den inte. De flesta bloggare skriver ändå för sig själv och för att det är roligt. Själv har jag skrivit “blogg” sedan 2000 men då på en annan sajt där det kallades för dagbok. Hahha nu efteråt är det roligt att läsa om allt som hände när jag precis var 20 år.

  5. Precis som du sa, varför läsa om man hetsar upp sig och jag håller med…skriva ett inlägg tar någon minut medans en dusch tar bra mycket längre tid. Och det klart man blir nervös om bebben vaknar under tiden.
    Ju äldre de blir desto svårare blir det eftersom de är rörliga och rätt vad det är trillar de rent av ur barnsängen medans man duschar.

    Man får vara glad om man hinner duscha i lugn och ro. Och förlåt mig, men ett sådan tryck har det väl inte vart på mammabloggar som på modebloggar?

    Oftast så läser man mammabloggar om man har barn, för att se om andra har det lika tokigt/roligt/jobbigt som en själv! Har hon egna småbarn, eller?

  6. Nathalie: Precis. Du har ju lite mer hektiskt än mig nu när Vincent tar sig fram själv också så jag kan inte jämföra med er. Dock känner jag ingen fara i (för mig) att duscha och Melvin vaknar, jag kan alltid prata med honom från duschen och han brukar inte bli ledsen. Ibland leker han också medan jag duschar (men han är ju inte rörlig på Vincents sätt)

    Millan: Precis. Fast iofs hon är krönikör och de skriver ju om sånt som irriterar eller glädjer dem… men hon kunde ju lagt till att hon är så trött på såna bloggar att hon slutat läsa men det stod inte så nånstans om jag inte missade det.

  7. God kvällsingen!!!
    Men så trist..nu har ju inte jag nån bebis då..men är ju dock mamma!! Tycker det var ett riktigt trist uttalande av henne,,,hon kan väl bara sluta att läsaom hon stör sig så..eller sluta att blogga!!!!!

    ha det gott…o stå på er ni bab bloggare!!!

    Kvällskram Millan
    ~~~♥ L O V E ♥~~~
    ~~*`♥´ *~~

  8. Man måste ju komma ihåg att faktiskt går mycket snabbare att skriva ihop ett inlägg på en halv minut medan ens barn leker. Men man kan ju inte helt plötsligt få för sig att gå och duscha i tio minuter, för vem ska då se efter barnet…? Jag gjorde det när Vincent kunde sitta i babysitter, men nu skulle det ALDRIG gå. Och jag är inte särskilt bekväm med att gå och duscha när han sover, tänk om han vaknar och jag inte hör, utan unnar mig en lååång dusch istället?
    Då är det ju lättare att använda tiden till att blogga, för då märker jag vad som händer.

    Eller frukosten. När Vincent äter, då kan ingen annan äta för snabbt ska det gå! När han är klar vill han inte gärna sitta kvar och titta på när andra äter, såklart. Och låter man honom gå får man ändå inte äta i ro, utan måste slänga i sig frukosten på tre röda för att han gör det där och det där och det där och han gjorde visst illa sig, nu är han mammig osv.

    Men det är ju hur JAG gör. Och jag håller med, man kan väl sluta läsa bloggen om man stör sig på innehållet? För det ÄR jobbigt att helt plötsligt inte ens ha tid att gå på toa, om man har ett aktivt barn. När man bloggar kan man gå ifrån när som helst, lite svårare om man t.ex sitter på toaletten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.