Ställer sig upp

Vi har inte så mycket bra möbler som Melvin kan ställa sig mot men nu har han kommit på att nedersta hyllan i bokhyllan går rätt bra fast man slår huvudet i hyllan ovanför om man ställer sig rakt. Sen har han trappan, den är bra. Övriga möbler har han inte gett sig på än. Vi har ju en hög tv-bänk, den når han inte ens upp till och bordet är också på ett hår att han når. Jaja, den dagen kommer nog när han lyckas ställa sig mot det också.

Hur gamla var era barn när de började ställa sig och när satte de sig själva första gången från ex krypandes? Melvin sätter sig inte själv, han kryper iofs inte på rätt sätt utan drar sig framåt med armarna och skjuter på med ena benet. Han blir ju 1år 25 maj (sen får man korrigera 6v så just nu är han väl utvecklingsmässigt ungefär 10 månader)

8 thoughts on “Ställer sig upp

  1. E: Melvin är nästan helt orädd, så han släpper ibland händerna men som tur var har jag sett det, vill inte att han ska ramla överallt. Hemma på mattan är det ju okej men inte ute. Skönt att höra att alla inte är så tidiga…

  2. Sonen kröp (eller snarare en egen variant som mer var ålning medelst hasning) när han var ca 10 mån (okorr) och började krypa ordentligt när han var närmare året. Han började stå utan att hålla i sig vid ca 11 mån men går fortfarande inte (15 mån). Han är ganska tung, trots att han var en liten skrutt när han föddes, och så verkar han tycka att det är lite läskigt att gå. Men det där kommer när det kommer, visst vore det prakiskt i parken men han går snabbt som 17 med gåvagn och när man håller i händerna.

  3. Mina tjejer kröp vid åtta månader (okorr), ställde sig up nån vecka senare. Går gör de fortfarande inte utan stöd.

  4. Nathalie: Hmm… undrar om min son bara är bekväm *S* eller så är han lite senare bara.

    Cicki: Vad lustigt, då kommer du alltid minnas när Melvin fyller år och jag kommer alltid minnas när din son fyller år.

    Jessica: Tidig kille 🙂

  5. Melvin fyller år på samma dag som min son. Det skiljer “bara” 31 år på dem….:-) Jag minns inte hur gamla H och AK var när de reste på sig, kröp eller satt. Jag minns att AK gick sina första egna steg på sin 1-års dag och H var fjorton månader när han började gå.

  6. Ställa sig upp gjorde Vincent innan 8 månader, krypa började han med vid 8 månader. Men han kunde ligga ner och ta sig upp till sittandes från kanske… 8 månader? Eller kanske tidigare… Men någonstans mellan 6-8 månader, för det hände i den här lägenheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.