Fick åka till doktorn

Imorse när jag skulle byta blöja på Melvin så var han helt prickig, dessutom hade han yttepyttefeber, 38.3. Vi klädde oss och sen försökte jag få tag på Hälsokällan men det var så många som ringde så jag bestämde mig för att gå dit och se om de hade tid att kika å Melvin. Som tur var hade de det, de stack i fingret men sen när de skulle kolla provet så funkade inte den maskinen. Läkaren frågade om jag hade möjlighet att åka och träffa deras barnläkare i Södertälje och det kunde jag.

Fick gå hem och låna mamma och pappas bil och sen åkte vi upp till Södertälje. Kom precis i tid. Började med nytt stick i fingret, lyssnade på andning, kolla öron och gjorde halsprov. De kom fram till att det inte var någon infektion utan ett virus. Är bara att ge alvedon om han verkar lida av febern (han hade 39.6 när vi var hos doktorn). Han fick lite alvedon och sen när vi åt lunch så ville han faktiskt ha kall gröt. Han var lite röd i halsen också så det var nog skönt med kall mat.

Vid 14-tiden kom vi hem igen och efter att han piggat på sig så mycket att han ville gå i gåstolen så har han nu däckat i vagnen. Hoppas han sover ett tag. Inte kul när han mår dåligt.

Ja det var vår dag i stora drag. Blir förmodligen inget Trosa ikväll. Nicke skall ju springa och vi skulle hejat. Vi får se hur han verkar må senare efter han sovit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.