1års kontroll (före och efterbild)

Idag var jag iväg på 1-års kontroll. Tänk att det är drygt ett år sen jag gjorde min gastric by pass (GBP) operation. Helt sjuk fort har det gått. Började med att hänga på provtagningen, tyvärr var det massor med folk, jag som hoppats på att komma in fort och sedan gå och äta lite (fastade från kl 20 torsdag kväll). Tog väl nästan en timme innan jag kom in och blev stucken.

Sedan rusade jag ner till cafeterian och köpte mig en smörgås och kaffe. Himmel vad gott det var.

Sedan var det bara att  vänta in min tid hos obesitassköterskan. Väl där fick jag väga mig och det visade att jag gått ner 40,2kg sen förra året. (Deras våg visade snällare än min eller så var det för att jag fastat). Äntligen sprängt -40 om än med bara 2 hg.

Alla värden var bra och jag fick OK stämpel på både vikt och provsvar. Det enda som jag skall kolla upp var blodtrycket. Vet att jag brukar få högt blodtryck för jag blir så stressad när de börjar prata om det. Får helt enkelt kolla upp det framöver. Sånt är dessvärre ärftligt och eftersom både mamma, pappa och mormor har det så är väl risken rätt stor att jag får det till slut.

Var i alla fall jäkligt skönt att ha sprängt mitt viktmål och att jag inte är fet längre. Har ca 11kg kvar till det första målet jag tänkte i mitt huvud. Dock säger folk att de tycker jag är fin nu och att jag kommer se sjuk ut om jag minskar 11kg till. Vi får se vad som händer. Jag tänkte kanske mer att om jag tränar så formar jag till kroppen, får lite muskler och så känner jag mig smalare ändå (även om BMI kanske inte är helt perfekt)

Nu bjuder jag på sån där hemsk bild igen för att man skall se skillnaden (ber om ursäkt i förväg, scrolla inte ner om ni är känsliga)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 thoughts on “1års kontroll (före och efterbild)

  1. @Tess,

    Operationen är slutgiltig, går inte att ändra tillbaka. Det är det många kan oroa sig för, just att om något går fel så är det ändå redan ändrat inuti.

    Det är jätteskönt att det gått så bra för mig, inga komplikationer alls.

  2. Ja, om kroppen blir lite “fastare” av att man tränar så kan den kännas “smalare” på nåt vis 🙂 Skönt att operationen gick bra för dig! Hur funkar det senare förresten? Är operationen permanent eller “återställer” man på något vis efter ett tag?

  3. @Linda w L2K,

    Jo det var rejäl skillnad, ibland behöver man se bilder på sig själv för att förstå skillnaden. Huvudet är inte helt med.

    Linda, du är jättefin och jätteduktig som tappat ett gäng kilon. Kram

  4. Åh wow 🙂 Nu när jag ser dina bilder längtar jag ändå mer till min op-tid 🙂
    Vad duktig du är, bra jobbat! Kram fina vännen

  5. Wow, vilken förändring. Vad skönt att slippa bära omkring på 40 kg. Nästan ofattbart mycket.

    Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.