TÄVLING: Haklappar från Bambino/MAM

Nu är det dags för en tävling igen. Denna gången är det i samarbete med Bambino/MAM och ni är 2st som kan vinna i denna tävling. Nedan ser ni vinsterna. Tävlingen avslutas 30/11

 

Det är superenkelt att vara med, finns bara ett krav och det är

1. Berätta om ert kladdigaste matminne (kan vara något ni själva varit med om eller kanske med ert barn/annans barn).

Bonus

Blogga om tävlingen och använd gärna denna text

“Jag tävlar hos En Mölnbobos Liv – Tre blir fyra om en av två haklappar. Tävlingen hittar ni HÄR och den avslutas 30 november.”

 

 

Vinnare är Emma S och Kim (ni har strax mail). Kan helt förstå dig Kim som inte mådde så bra. Jobbigt med vissa lukter när man är gravid.

Ni som inte vann och även ni som vann denna. Ni missar väl inte min nya tävling?

 

 

9 thoughts on “TÄVLING: Haklappar från Bambino/MAM

 1. Mitt kladdigaste matminne är från en byafest när jag var liten. Det var en form av knytkalas och flera familjer hade bakat tårtor att ha med sig. Köket i den gamla skolan är pyttelitet varför alla dessa tårtor helt enkelt inte fick plats under tiden vi åt mat. Mamma lät därför vår tårta, en stor långpannetårta med grädde, maränger och hallon stå kvar i bilen, men i baksätet. Under kvällen fick vi barn spring i benen och for ut och lekte utomhus. Jag glömde bort att tårtan stod i bilen och jag hoppade in för att kolla något. Kvällen slutade med att mamma fick skrapa tårta från min bak, inte så kul då men desto roligare nu.

 2. Kladdigaste matminnet är när jag gick i tvåan, jag hade precis hämtat mat och skulle gå till min plats när jag snubblar till, jag lyckas få tillbaka balansen och klarar mig från att ramla, men tappar istället hela den överfulla tallriken över mig. Det var en väldigt liten friskola jag gick på och det var bara 26 elever på den tiden, alla åt samtidigt och alla skrattade åt mig när jag stod där med kladd från topp till tå. Det kladdigaste och mest pinsamma minne jag har och inte ens en haklapp hade kunnat hjälpa mig ur den situationen 😉

  Tipsat om tävlingen:
  http://caroliinea.blogg.se/tavlingar/2012/november/jag-tavlar-om-en-av-tva-haklappar.html#comment

 3. Det finns några kladdiga minnen att berätta om, men jag väljer att berätta om första gången min lillebror Kalle (i dag 6 år gammal) fick smaka semla för första gången. Han kan väl ha varit runt året strax och det såg så otroligt roligt ut med grädde hela ansiktet. Ett ögonblick vi för övrigt föreviga med kameran och ett minne jag alltid tänker på när vi äter semlor (vilket bara sker en gång om året hos oss).

  Kram Sanna

 4. Kladdigaste matminnet är när sonen förra året öppnade kylen själv och fick tag på en tub kaviar. Hur det kunde rymmas så mycket kaviar i en tub kan jag inte förstå. Dessutom va jag gravid och var tvungen att gå och kräkas när jag torkade upp allt då jag tyckte det luktade så illa. Kladdigt på alla sätt och vis med andra ord… YIIIÄÄK.

 5. Mitt kladdigaste matminne är en klassiker. När äldsta dottern (nu 7 år) skulle lära sig att äta själv, både med och utan bestick, satte vi en dag fram en skål glass. (varför vi nu tog det beslutet…) Glass smälter ju tydligen rätt fort, och blir så himla kladdigt! Lilla fröken stoppade ner båda små knubbiga händerna i glasskålen, geggade runt med glassen och avslutade med att smörja in den i håret. Lovely. Det krävdes ett antal hårtvättar för att få bort den kladdiga känslan, men det här kanske är anledningen till att hon idag älskar glass? 🙂

 6. Kladdigaste… hmm… måste vara när Rasmus fick pannkakor och blåbärssylt. Jag kom hem o såg att de börjat käka – jajamen, det var blåbärssylt ÖVERALLT. Hela Rasmus, hela bordet, hela golvet. TACKSAMT! Nej inte direkt…
  Eller ska vi ta förra veckan, då ungarna lekte rövare… de hämtade yoghurt i kylen och sprang till köksbordet glada i hågen. Det var yoghurt på hela bordet, golvet och FÖNSTRENA! Jisses… jag fick skura alltihop då, uschamig 😛

  Länkar: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlar/2012/november/anna.html#comment

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

 7. Jag känner att jag måste berätta om ett minne från när jag själv var liten.
  Det var min mammas födelsedag och pappa hade slagit på stort och bakat en tårta. Jag min syster och pappa steg upp tidigt och förberedde födelsedagsfika för att sedan väcka mamma med frukost och tårta på sängen. Mamma vart självklart jätteglad för fikat och presenterna. Medan hon skulle öppna paketen ställdes fikabrickan på golvet. Min syster som bara var några år när detta händ hade inte riktigt ro att bara vara stilla och titta på paketöppnandet utan hon började hoppa runt i sängen. På något sätt lyckas hon falla baklänges över någons ben och med sin bara rumpan först faller hon utanför sängen, rakt på gräddtårtan. Mamma fick fira sin födelsedag med att skicka min syster i duschen och själv baka sig en ny tårta 🙂 Det var inte så roligt då men det är en historia som roat oss många gånger sedan dess.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.