Kejsarsnitt

Idag var jag tillbaka på sjukhuset för att träffa en läkare. Visste inte riktigt vad vi skulle prata om men förstod att det hade något med eventuellt kejsarsnitt att göra då jag redan haft den diskussionen med en annan läkare.

Väl på plats fick jag börja med ett ultraljud för att kontrollera flödet och hur stort barnet är. Blev lite orolig då Melvin hade dåligt flöde i navelsträngen och fick plockas ut akut. Som tur var så var flödet fint och bebis hade “fettat” på sig bra och var nu bara 4% mindre än normala bebisar. Uppskattad vikt idag var 2171gram i v. 33+3 (vecka 34).

Fick sen träffa läkaren och vi pratade en stund innan han sa att de skulle kontakta mig för ett ytterligare ultraljud i v.37 för att se att allt fortfarande såg okej ut. Sen blir det planerat kejsarsnitt i v.39 så om jag räknat rätt så blir det i mitten på februari.

Skönt att snart ha ett datum. Slipper oroa mig för (förhoppningsvis) vaginal förlossning. Glömde fråga vad som händer om förlossningen startar tidigare. Får ta upp det med min BM den 15/1.

12 thoughts on “Kejsarsnitt

  1. @Fru P,

    Vad läskigt. Skönt att allt gick bra. För oss blev det så att Melvin hamnade på Neo då han var så himla liten. De ville ha honom i kuvös för att se hur han mådde (1715gram)… jag låg på uppvaket några timmar och sen mådde jag rätt illa av morfin. Men som jag minns det (måste kolla i bloggarkivet) så var det först på kvällen jag kom upp och fick träffa Melvin. Kändes lite som jag blev snuvad på det hela när det tog så lång tid. Men sen hade vi turen att vara hemma allihopa på tillfällig föräldrapenningfrån 25/5-5/7 så sambon fick mycket tid med Melvin när han var färsk (vi var hemma efter 14dgr men blev inte utskrivna på riktigt förrän i juli).

  2. När jag skulle föda Egon blev värdena på honom plötsligt mycket sämre så jag fick göra ett ur-akut snitt vilket innebar att de sövde mig. Jag fick då vänta med att träffa honom i två timmar medans jag låg på uppvaket, så det var min man som fick ha honom på bröstet.

    Jag tror dock att det var väldigt bra för deras relation!

  3. @LILITH – boktokig mamma med Borderline,

    Det låter toppen! vill helst inte ligga själv utan ha bebis med mig och gärna sambon förstås… Sist med Melvin som var akut och yttepytte så åkte han upp på Neo och Nicke fick vara med honom där. Kom inte upp dit förrän på kvällen och då blev jag ändå snittat nån gång efter 13.30… kändes jobbigt.

  4. Skönt att du tas på allvar.
    Jag vet ju inte bakgrunden gällande varför du vill undvika vaginal förlossning men bra om du slipper oro! 🙂

  5. Startar förlossningen tidigare, och man har ett planerat snitt, så brukar man få ett planerat akutsnitt istället. Så gjorde vi på Sös iaf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.