Närakuten

149918_10151689134540130_151763095_n

I tisdags var Melvin och Nicke på vårdcentralen med hans tumme som var röd och inflammerad/infekterad. Läkaren ville inte ge antibiotika utan pillade lite så det kom ut lite var. Nicke fick även med plåster hem som skulle vara bra och andas. När jag vabbat så har vi luftat tummen och den såg “lite” bättre ut. Igår satte Nicke på ett plåster men imorse var plåstret brunt och det luktade illa från tummen. Melvin hade även ganska ont efter dagis… blåste på tummen och så fort han slagit i den börjar han gråta för det gör ont.

Slutade med att Nicke släppte av mig och Melvin på Södertälje närakut nu ikväll. Först skrev vi in oss via akuten och sen upp till Närakuten. Där blev vi sittande ett tag men jag hade trevligt då jag sprang på Petrus som jobbade på Restaurang Gräddö förut (nuvarande Lucky Asian). Han var där med ett av barnen. Vi satt och pratade så tiden gick fort.

När vi träffade läkaren så tog hon en titt på tummen och skrev direkt ut antibiotika. Sen fick vi sitta ned och vänta på omplåstring. Fick ett förband med alsolsprit, plåster och på det gasbinda och tejp. Melvin lyckades ha kvar det tills vi kom hem, då pillade han bort den (han sa att den ramlade av utan att han gjort nåt). Fick göra en provisorisk tott själv.

Imorgon skall vi lufta och se hur det ser ut och då får han även första kuren med antibiotika. Nicke var nämligen på Heron och kunde hämta ut receptet där (433kr för en veckas kur… hutlöst). Får verkligen hoppas detta blir bra nu.

Tack till min pappa som ställde upp och hämtade oss när vi var klar.

3 thoughts on “Närakuten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.