Inskrivningen: Såhär gick det till

Jag var lite tidig på specialistmödravården då jag åkte i god tid hemifrån, skulle även lämna mamma på hennes jobb så vi åkte i god tid.

Väl på plats så började en barnmorska med att ta blodprov på mig (i armen, vilket jag föredrar) och jag erkände att jag slarvat med järntabletterna. Sen tog hon även blodtryck.

Sen fick jag träffa en läkare som berättade lite snabbt om snittet och hur det går till. Jag fick även höra att de helst syr såret och tejpar istället för att använda agraffer så det känns bra, har nämligen hört mycket bra om det är med “tejpningen”.

Fick träffa en sjukgymnast som visade hur man skall ta sig i och ur sängen samt berättade att man skall inte lyfta tungt första 2 månaderna… inget som väger mer än bebisen var väl en riktlinje. Samt påpekade hur viktigt det är med knipövningar. Visste väl det mesta så inte så mycket nytt där. Hoppas på att vara uppe samma dag jag gör snittet, det var jag sist.

Därefter fick jag träffa en narkosläkare som berättade lite mer om just den delen. Jag sa att det nog var ryggbedövningen jag kände mig mest nervös över men hon sa att det sticker till men att de tar den så långt ner så de inte bör träffa nerver eller dylikt. Epidural är tydligen mer “risker” med vad gäller att träffa nerver m.m.

Sen kom barnmorskan in igen och berättade om hur det går till när vi kommer på morgonen. Det är väldigt viktigt att vi kommer i tid. Jag fick även första operationstiden, kanon! Sen fick jag bedövningssalva att sätta på händerna där kanylerna till dropp skall sitta, brukar tycka det gör lite ont när man får dem så nu får jag köra Emlaplåster *S*. Hon berättade även att de har ett projekt på Södertälje där alla som gör planerat snitt får ha bebis och medföljare (är väl ofta make/maka/sambo) med sig på uppvaket, de vill att man skall ha närheten till bebis direkt. Däremot får medföljaren inte lämna mamman och bebisen då det är han/hon som har ansvaret tillsammans med BB-personalen (som finns någon våning upp). Behöver man lämna måste man be om lov. Hoppas bebis mår bra så vi får mysa allihopa.

Man får även ta emot besök så sonen kan om han känns frisk få komma och hälsa på under lördagen.

Man får även åka hem ganska fort om man mår bra så jag hoppas jag åker hem på söndag (för antar att de tycker lördag är lite tidigt).

23 thoughts on “Inskrivningen: Såhär gick det till

  1. Stort Lycka till imorgon! Känns lite pirrigt att läsa det här eftersom jag själv ska gå genom samma sak om ett par månader. Hoppas också på att slippa uppvaket och att vi får vara tillsammans hela tiden. Sedan ska jag lämna önskemål om att bli sydd/tejpad. Stannade tre nätter de två andra gångerna så jag räknar med det den här gången också.

  2. @Nathalié – Tävlingar i bloggen! BF 27/3,

    Det ska bli skönt att få träffa busungen i magen. Känns tryggare att ha honom på utsidan då han skrämt mig några gånger genom att sluta sparka.

    Jag känner mig lugn inför kejsarsnitt. Den här gången är det planerat (förra gången blev det akut) så det känns som vi hunnit gå igenom vad som händer och allt känns lugnt. Kommer såklart vara nervös imorgon ändå… vill bara att han skall må bra så vi får vara hela familjen på uppvaket. Är mest rädd för att han kanske mår dåligt och måste få någon specialvård… och så blir man “snuvad” på wowkänslan av att träffa sitt barn (blev så sist).

    Märkligt med värken men det låter lite som min värk. Fast den kom ofta när jag suttit mycket (jobbar på kontor och har drygt 2 timmars pendling)… då hjälpte det att gå lite eller hänga på något i bra hänghöjd (skåphäng istället för barhäng)…

    Hoppas du slipper få tillbaka det. Men det är klart ryggen tar stryk när magen växer och man blir tyngre.

    Kram

  3. Åh, vad skönt att din väntan är över imorgon! Kanske inte lika roligt att göra kejsarsnitt dock.. Eller hur känner du inför det? Är du nervös?

    Ryggondan kommer till och från, idag har jag inte ont någonstans. Det är fasen konstigt, haha, igår kunde jag knappt gå p.g.a värk överallt och idag så känns det som jag aldrig haft ont!

  4. @Sofie Pramgren,

    Känner mig väldigt lugn inför snittet. Tror vi får ta emot besök på kvällen om vi vill… har ju varit på förlossningen två gånger och jag tror de har besökstid från 17 men då får man ses utanför om jag minns rätt.

    Annars får de väl komma en sväng på lördagen om de vill. Om sonen verkar pigg och frisk får han komma då i alla fall.

    Kram

  5. @Martina,

    Så länge allt går bra och lillebror mår bra så får vi vara allihopa så jag hoppas verkligen det blir så.

    Hoppas även på sytt/tejp… de sa inget om att tejpa i 6 månader… men men, de lär väl meddela efteråt hur de tänkt sig det hela.

  6. Tejpningen är super (fast jag har ju bara gjort det och inga aggrafer någon gång.
    Mig rekommenderade de att fortsätta tejpa i 6 månader. Jag tror kg stod ut i 4,5 månad och mitt ärr syns knappt och då harvar ändå världens magveck precis bredvid (pga att huden inte dragit ihop sig när jag gått ner i vikt + graviditeterna.

    Härligt att Maken och bebisen får vara hos dig på uppvaknet!!
    Jag gjorde ju urakut snitt och låg och hade ångest på uppvaknet ich ropade efter sonen…och blev tillsagd att vara tyst…

  7. Självklart vill man komma hem snabbt men stressa inte hem vännen. Söndag men framförallt lördag låter allt för tidigt. Du ska tänka på dig och den lilla bebisen i första hand och när man ligger på sjukhus känner man sig alltid väldigt mycket piggare mot när man är hemma. Men ja jag kom hem snabbt efter mina kejsarsnitt – var nog hemma dag 3 om jag minns rätt – men sjukhuspersonalen tyckte jag skulle ha stannat längre andra och tredje gången och ja med facit i hand kan jag hålla med dom. Men jag fick mina barn tätt så det var små barn hemma…
    Lycka till med allt vännen <3 Kram

  8. Skönt att det gick bra.
    Brukar kännas bra efteråt. Vad jag minns iallafall.

    Lördag låter de dig/er nog inte åka hem. 2 dygn är standard vid snitt. Iallafall för 2,5 år sedan.
    Vi tog emot första besökarna (svärföräldarna med Denniz) samma eftermiddag/kväll som Amanda kom. Vilket inte var några problem alls.
    Jag snittades på Sös, så det kan självklart vara annorlunda med tanke på att det är olika sjukhus med.

    Känns det bättre el lugnare nu efter? även fast man tror sig inte vara nervös innan, så kändes det efteråt. iallafall för mig.

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.