The man who is everywhere

Att gå på en Iron Maiden konsert är inte bara roligt och bra på grund av musiken utan jag förundras lika mycket över hur jäkla pigga och energiska de är på scenen. Jag tänker främst på Bruce Dickinson. Vilken energi den mannen har, han är ändå 55 år. Han springer och hoppar och skuttar så det står härliga till.

Jag tycker konserten var bra men jag saknar ändå lite de här nyare låtarna. Konserten fokuserade på ett gäng av de första skivorna och de har i och för sig också mycket bra låtar men något nytt hade varit kul om de kört.

Insläppet var kl 17 men vi var på plats till 19 och tog våra platser längst fram vid första kravallstaketet. Väl där så insåg vi att man hade kunna få plats allra allra längst fram om man varit i tid. Där släpptes 4500 personer in och när de skulle gå ut fick de gå på en speciell gång och då fick de blå armband som sedan berättigade till att passera in igen. Lite surt att vi inte tänkt på det för då hade vi chansat på att komma in. Vi stod dock kvar på våra platser. Som ni kan se av bilden nedan så var det en bit fram till scenen. En av vakterna sa åt oss att stå kvar så skulle vi få chansen att komma in lite senare. Vi stod på denna plats och såg både Voodoo Six och Sabaton. Efter Sabaton blev två stycken framför oss insläppta.

IMG_3132

 

Sen helt plötsligt så börjar den där jäkla supervisorn släppa in massa folk från ståplats typ 30m längre bak. Då blev vi som stod där framme rätt förbannade och kände oss lurade. Där hade vi stått som packade sillar i nära 2 timmar. Men så plötsligt var det någon precis framför oss som lyckades lätta lite på kravallstaketet och då pep vi snabbt in på “golden circle” och lyckades få kanonbra platser ca 20m från scenen. Inget tryck var det heller så det var jätteskönt. Tyvärr hade jag inte med min digitalkameran, hade blivit så mycket bättre foton då. Bjuder ändå på några av de “bättre”

Stockholm Iron Maiden Stockholm Stockholm Iron Maiden Friends Arena Iron Maiden Publik Iron Maiden

 

Vi tog oss smidigt ifrån arenan genom att gå när sista extranumret spelades. Tog kanske 5min att ta sig ut. Sedan gick vi till t-banan och när vi kom dit var spärrarna öppna och det stod ett tåg inne. Enda väntetiden var på centralen då vi var tvungna att byta till röda linjen. Fast där hade vi nästa tur. Nicke stoppade i 21kr i en automat då vi var törstiga men det blev något fel så det var 21kr i kredit hela tiden. Blev tre drickor och en daim och sedan var det några andra som också såg detta så de försåg sig också med dricka men tillslut så insåg apparaten att pengarna var slut. Vi hade parkerat på Telefonplan vilket var väldigt smidigt och billigt. Vi var hemma i Mölnbo vid 00.30.

Recension Aftonbladet

Recension Expressen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.