Karlsborg

När vi varit i Vimmerby så råkade det bli så att vi bara åkte hem, satte på en maskin tvätt och sedan packade om och drog iväg till Karlsborg. Mamma och pappa åkte med husbilen och fick plats på Karlsborgs camping och vi hade turen att hitta ett dubbelrum på Idas Strandgård. Karlsborg var en mysig liten stad och Melvin tyckte det var roligast att hänga kring Göta Kanal och kolla på båtarna och broöppningarna. Campingen var också poppis då de hade så rolig lekpark.

Hotellet vi bodde på hade flera hotell i Karlsborg varav det vi bodde på var det med “lägst” standard. Detta berodde absolut inte på läget (nästan vid vattnet) och inte på rummen (superfina) utan mest troligt på att de hade rum utan toa och dusch samt att man fick ta sig till det andra hotellet för att äta frukost. Nu gjorde det inte oss något för det låg bara några hundra meter från campingen så när vi ätit frukost gick vi till mina föräldrar.

Vi var mycket nöjda med Idas Strandgård

DSC_0589

 

Vårt rum på Idas strandgård. Melvin hade en extrasäng nedanför vår säng. Jättefint rum och badrum. Fanns även tv-rum och ett enklare kök i anslutning till rummen. Var perfekt med köket för dit gick jag på tidig kväll och på morgonen och värmde ersättningen.

DSC_0583 DSC_0584

Göta kanal. Här hände mycket spännande tyckte Melvin

DSC_0585

En liten “hamn”

IMG_3431DSC_0608

Morfar och Felix vid husbilen samt en trollstubbe. Dessa trollstubbar kunde man hyra, hur coola som helst.

 

DSC_0588

 

Fint att gå från centrum mot campingen. Det var här det badades på dagarna.

 

DSC_0596 DSC_0598 DSC_0602 DSC_0604 DSC_0606

Karlsborgs fästning besökte vi också. Vi hann bara gå på museumet som ni ser på översta bilden. Där tyckte Melvin det roligaste var där man kunde prova kläder, sen var han lite impad över ljuskronan i kyrkan också. Fast lite nervös att en värja/sabel skulle ramla ner och träffa honom.

Två nätter blev det i Karlsborg och vi hade jättemysigt ihop med mina föräldrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.