Vilda djur, solsken och goda vänner

Vilken underbar dag vi har haft idag. Solen sken från en blå himmel och temperaturen var kring 26 grader. Trots värmen så har det inte gått någon nöd på oss.

Hela dagen har spenderats på Kolmården

DSC_0755

Det var första gången jag och Nicke var där sen vi var små. Melvin hade aldrig varit där så det kändes som premiärbesök. Felix är så liten så han lär inte komma ihåg det här 🙂

Vi var där med Ewa, Fredrik, Nathalie, Linnea och Alice och vi hängde på låset och kom in väldigt fort. Vi hade bokat våra biljetter på nätet så det var bara att visa upp mobilen och gå in. Vi började med att ta en skrinda och sen fick F guida oss mot linbanan/Safarin. Vi insåg alla att där skulle det bli kö och med tanke på värmen så hade vi ingen större lust att stå där och köa.

Väl där så behövde vi inte köa speciellt länge. Melvin åkte med Svedmarkers och jag, Nicke och Felix fick en egen kupé 🙂

DSC_0634

1098226_10151649269287819_1558107193_n

Härliga vyer från korgens högsta punkt samt att jag bjuder på en bildbomb på djuren

DSC_0639

De såg så coola ut när de stod bredvid varandra så jag var tvungen att ta en bild.

DSC_0654 DSC_0671 DSC_0676

Vi vandrade runt lite och barnen var inne hos getter och grisar medan jag och Ewa stod och pratade samt fotade lite.
Vi är så grymt snygga och lika varandra på bilden nedanför 😉

130802AnnaoEwa

Vi tog en härlig lunch uppe vid kyrkan. Var bara vi som satt vid borden där. Melvin åt vanliga pannkakor och tjejerna åt Ålandspannkaka.

DSC_0695

Tigrarna ville vi såklart kika på

DSC_0689

DSC_0682

De här suddiga bilderna tog jag när vi var på väg tillbaka och gick förbi tigrarna igen. Det var rätt kul när tigern hoppade upp på jeepen, barnen som lekte i jeepen var inte riktigt beredda på det.

bild (3)

bild (8)

Glasspaus.

bild (5)

Klockan 14 hade vi förbokat oss till Delfinshowen. Var väl värt att betala 20kr per person (ej för Felix) då vi hade egen kö och fick gå in före de andra. Vi satte oss nästan längst ned (bänken ovanför stänkgränsen). Barnen satte sig lite längre ned. Innan vi kom in så var alla iväg på toaletten och när jag försökte balansera Felix och leta efter showbiljetten så kom den här snälla tjejen Julia och sa att hon gärna höll i Felix om hon fick.

Där satt han och bara gosade in sig så hon höll honom tills Nicke kom. Jättesnällt av henne och Felix tyckte det var roligt att sitta där och mysa och pillra på hennes namnskylt.

bild (7)

Jag tog inte så mycket bilder inne på delfinshowen utan filmade mycket istället.

DSC_0718

DSC_0725     

Trots värmen så var Felix väldigt glad, han verkade inte lida alltför mycket. Vi hade tagit med massa leksaker och han satt mest och lekte med dem. Han är för liten för att intressera sig för djuren. Han satt förstås med på delfinshowen och så såg han faktiskt tigern när vi stod vid fönstret och den gick förbi. Men i övrigt så var han mest nöjd med sina prylar.

DSC_0697

bild (9)  

Melvin passade på att handla lite efter delfinshowen. Han hittade ett “gosedjur” som var en delfin med unge på ryggen.

DSC_0731

Savannen var Nickes favorit. Jag gillade att det fanns noshörningar där. Jäklar vad stora de är. Giganter.

DSC_0733DSC_0736DSC_0746

Sen hade vi tur. I lördags 27/7 så föddes en liten elefant i parken och de visade faktiskt upp den fast den var så liten. Mellan kl 13-16 så fick den vara ute. Jag hade inte så bra plats när jag försökte fota men Ewa lyckades ta en fin bild med sin mobil. Bilden nedan har jag alltså lånat av henne.

15646_10151649542747819_1821090519_n

När vi kikat på elefantungen så gick vi till Bamses Värld. Det var som en stor lekpark där barnen lekte i några timmar. Vi föräldrar pustade ut i skuggan där vi drack kaffe och fikade. Felix åt mat och sov en stund också. Efter vi varit där så var klockan rätt mycket och vi drog oss ner mot utgången. Vi hade bestämt att vi skulle skippa akvariet då klockan var så mycket.

Melvin hittade en apa som han ville köpa så det fick han göra för sina egna pengar som han fått. Han hade 100kr kvar från sina semesterpengar så det passade bra. Här pustar han ut en stund. Fattar inte att de orkade hela dagen. Nog för att han satt i skrindan av och till men det var ändå full fart på dem.

DSC_0753

Vi åkte från parken strax innan de stängde kl 19 och vi var alla trötta. Vi stannade till på en pizzeria som hette Delfinen där vi åt lite middag innan vi åkte hemåt. Det var supergod pizza. Jag älskar tunna pizzor med knaprig kant så de passade mig. Stort minus att inte pizzasallad ingick, det fick man betala 7kr för. Märkligt när man äter där kan jag tycka.

På vägen hem somnade båda barnen och det var bara att bära upp dem när vi kom hem.

Melvin hade i alla fall jättekul. På vägen hem sa han “-Kan vi inte åka hit imorgon också?”. Gott betyg.

Tack Ewa med familj för att ni frågade om vi ville hänga med. Och tack för en supertrevlig dag!

6 thoughts on “Vilda djur, solsken och goda vänner

  1. Kul att ni varit på Kolmården. Den lilla elefantungen gömde sig bakom mamman mycket när vi också var där då var det ju första gången han fick visas framför publik. Men jag flyttade mig till alla möjliga ställen för att få bilder på den och väntade ut att folk skulle lämna en ledig plats, allt för bra bilder 😉

  2. Men vilken underbar dag ni verkar haft 🙂 Jag älskar alla typer av djurparker, museum och liknande.. Ja sevärdheter överhuvudtaget. Och Kolmården är absolut ett ställe som jag SKA ta mig till en vacker dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.