Tror ni på det övernaturliga?

Jag är lite ambivalent vad gäller om jag tror på det övernaturliga eller inte, eller jag tror helt klart på program som ex Det okända där man får se hur folk har “spöken” hemma och får hjälp, men hur är det med ex spå i kaffesump, tarotkort med mera?

Jag känner en tjej (vän till min mamma) som i väldigt många år faktiskt försörjt sig på att spå i tarotkort. Många högt uppsatta chefer gick till henne och vissa kunde inte ens ta egna beslut om de inte frågat korten först. De trodde stenhårt på det här.

Själv har jag provat på det här med att bli spådd med kort en gång. Det var när jag var kanske 18-19 år och den här väninnan till min mamma var hemma hos oss. Jag hade nästan aldrig pratat med henne och min mamma och hon hade inte heller haft speciellt mycket kontakt på många år. Jag och min kompis hade bestämt oss för att bli spådda.

Jag var först ut och jag var väldigt skeptisk. Jag ville gärna veta om nuet och om framtiden och hon lade då om jag minns rätt två olika stjärnor på mig. Jag tycker att det hela var väldigt spännande men som jag minns det så blev det inget speciellt sagt som jag lade på minnet för att se om det stämde. Det var liksom inte några stora händelser som det pratades om.

Däremot min kompis. Hon var helt chockad när hon kom ut. Då hade min mors väninna lagt en stjärna på det förflutna på henne och sett en händelse som hänt några år tidigare, detta var inget som jag visste om utan min kompis berättade det efter att hon blivit spådd. Det var en sak som bara hon och hennes mamma kände till. Hon blev med andra ord övertygad om att det finns personer med den här känslan för tarot och kraften att känna av och veta saker som har och kommer hända. Själv är jag inte helt övertygad. Jag måste nog prova det någon mer gång.

Det finns en sida som heter Tarotguiderna där man kan bli spådd och även gå kurser och se vart det hålls seanser, kanske kan vara något för er som är intresserade. Själv vänder jag mig nog till min mors väninna igen, kanske upplever jag det annorlunda nu när jag är äldre och har varit med om lite mer.

Har ni blivit spådda någon gång? Stämde det på er? Tror ni på det övernaturliga?

 

6 thoughts on “Tror ni på det övernaturliga?

  1. Jag har blivit spådd flera gånger, bla i Gambia av en riktigt häxdoktor. Dtr är skrämmande hur mycket som stämt av både det som sas och sedan har hänt i mitt liv. Jag får nästan dagligen bevis för att det finns väsen som de flesta av oss inte kan se…

  2. Åhhhh jag har varit med om alldeles för mycket för att inte tro 🙂 Jag gillar det övernaturliga och är helt säker på att vi har ett eller flera par “ögon” på oss 🙂

    Blir gärna spådd av din mammas väninna… mer än gärna!!

    kram

  3. Jag tror på det övernaturliga och har själv belyst detta ämne i min blogg för över ett år sedan. Så det kan du få läsa här: http://lottizdays.blogg.se/2012/july/overnaturligt.html om du är nyfiken.

    Ska nog göra en uppföljning av det tror jag för jag har gått o tänkt på det där ett tag. Tycker jag ser mindre nu mot förr i tiden så antar jag inte är lika mottaglig längre. Men ibland händer det att jag förnimmer en person som är precis avliden. När de vill säga något så försöker de nå mig, men jag lyckas inte förstå vad de vill så jag uppfattar de mest på skrikiga eller upprörda. Inte arga, mer en frustation över något. Lite obehagligt kan det bli i de stunderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.