Vad tyckte Melvin om dagens aktivitet?

Idag har vi provat på en ny aktivitet för Melvin. Det där med gympa och fotboll har ju gått sådär, finns så mycket annat han intresserar sig för så han lyssnar inte direkt på fröknar/ledare.

Men så kom jag på att ponnyridning har han gillat när han fått göra det. Jag kollade upp ridskolan som jag själv red på när jag var liten och de hade en plats i knattegruppen (nybörjargruppen var full).

En förväntansfull kille på väg till ridskolan (ja, matchningen av kläder är väl inte den bästa)

bild (6)

Väl framme vid Billsta (som jag tror ridskolan hette när jag gick där) så irrade vi omkring tills en som jobbade där förbarmade sig över oss. Melvin blev tilldelad en häst och vi gick dit. Eftersom jag inte hållit på med hästar på typ 25år så fick vi hjälp av en liten tjej. Melvin var glad att vi fick just Majim för han var brun och bruna hästar det gillade Melvin sa han.

bild (7)

Viktigt att borsta rygg och mage så inte sadel och sadelgjord skaver mot något. Melvin försökte men var lite liten så jag fick ta över. Kratsa hovarna var lite svårt då Majim först snällt lyfte hoven men sen satte ner den så fort Melvin skulle försöka.

DSC_0198

Vi fick hjälp att sadla och tränsa, tränsa klarar jag nog av men exakt var sadeln skall ligga kanske inte är min starka sida.DSC_0200

Tjejen som hjälpte oss i stallet erbjöd sig att leda Melvin, supersnällt. Då kunde jag sitta på läktaren och fota lite 🙂

DSC_0203

Min duktiga kille. Han tyckte det var jättekul och ville rida mer. Nu hoppas jag att 4 lektioner till på prov är okej, sen om han fortfarande tycker det är kul så tecknar vi nog ett “abonnemang” på ridningen.

4 thoughts on “Vad tyckte Melvin om dagens aktivitet?

  1. Jag får sån längtan efter att ha egen häst igen.. men så inser jag ganska snabbt… TIDEN… Finns inte!! 🙁

    Underbart att få pyssla i stallet 🙂 Det ger sån inre harmoni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.