Att inte komma i tid till skolan

Jag har väldigt svårt att förstå de föräldrar som gång på gång kommer försent till skolan med sina barn. Jag vill i och för sig inte vara där 15 minuter innan det ringer in utan kommer gärna max 5 minuter innan. Detta beror på att alla barnen väntar utanför och ju längre de får vänta desto mer far de runt och blir “uppjagade”.

Vi försöker som sagt var komma ca 5 minuter innan och Melvin brukar oftast ställa sig i kön och vänta på att skolan blir upplåst.

När jag åker eller går från skolan så möter jag ALLTID många bilar som faktiskt kommer till skolan när det redan ringt in. Nu kanske inte barnet kommer sent in till klassrummet men jag tycker faktiskt synd om barnen. Det kan inte vara roligt att alltid komma när det ringt in. Varför känner inte föräldrarna mer ansvar för att få barnen till skolan i tid? Såklart kan det finnas speciella orsaker ibland men vissa tycks sätta det i system. Gå upp lite tidigare istället om det är det som är problemet. Sen vet jag att det kan finnas andra orsaker till att det är svårt att få barnen att göra saker i tid (diagnoser m.m) och då är det som det är, det kanske är svårt att hitta lösningar som fungerar smärtfritt.

Fast idag var jag nästan en av de som kom sent. Blev lite sur imorse när jag kom ut för då ser jag att någon (M) har haft sönder kantstaketet på vår rabatt. Det var inte bara en “spjäla” som trillat av utan ett helt gäng. En hel sektion var bara att rycka upp för att kassera om jag inte kan spika fast dem igen. Blev så sur och tog reda på det på en gång varpå vi fick gå väldigt fort till skolan. Nu kom vi säkert 2-3 minuter innan det ringde in men jag fick ändå lite lätt panik över att jag nästan orsakat att Melvin kom sent.

1461869_10152335725805130_1264285560_n

Glad kille på väg från Skolan. Himmel vad skönt det är att gå till skolan (när man inte behöver powerwalka), få frisk luft och vakna till. Dessutom så är det rätt så meckigt nu när vi har bilen i mormors garage… Garagen är nämligen så små att jag inte kan sätta in Felix i bilen förrän den är utkörd, alternativt peta in honom i passagerarsätet eller i mitten bak och sen flytta om honom. Det gör att jag inte riktigt orkar ta bilen. Sen skall den dessutom in igen direkt när man lämnat på dagis och då är det samma procedur igen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.