Operationsdagen – tungplastik

Imorse ringde klockan vid 5.30 och då var det bara att masa sig upp och få i ordning Melvin och mig själv. Idag var den stora dagen, operationsdagen. Melvin skulle äntligen få klippa sitt tungband. Han har velat det länge fast idag hade han ångrat sig. Han var så nervös den stackaren.

Vid 6.15 så åkte vi mot Södertälje Sjukhus där vi registrerade oss och gick upp till Öron, näsa och halsmottagningen. Vi fick sitta och vänta en stund innan vi fick träffa läkaren. Var snabbt överstökat och vi fick höra att vi var operation nr 2.

Sedan fick vi komma till avdelningen där Melvin fick en säng och sedan så satte vi oss och väntade i lekrummet/barnrummet

bild (6)

Lekrummet var jättefint. Fanns tv där vi kollade på barnkanalen och sen började Melvin spela hockeyspel med först en kille som hette Albin och sen med en äldre kille som jag tror hette Alex (eller liknande). Han tyckte det var jättekul.

bild (7)

Vid 9 så fick han ta lite medicin, alvedon, något lugnande och så någon annan iprenblandning av något slag. vid 9.30 så rullades vi upp till operation. Där fick vi vänta ganska länge och Melvin blev supertrött.

bild (8)

Efter en stund så somnade han

bild (9)

Väl inne på operationssalen så blev det lite jobbigt. Melvin blev jätterädd när han förstod att de skulle sätta en nål i hans hand. Han grät och ville inte ligga still. Till slut så byggde en av sköterskorna ihop en liten “vattenpistol” av en spruta och en kanyl i plast. De fick Melvin att använda sin högra hand och titta på mig och spruta vatten på mig. Då passade en kille på att sätta dit kanylen på Melvin. Som tur var så gjorde det inte ont alls så han ryckte bara till när han såg vad de gjorde.

Det värsta sen var när de sprutade i något och det började svida jättemycket, då skrev Melvin och då fick jag bita mig i läppen för att inte börja gråta. Men eftersom (tror jag) han fick lugnande i kanylen i handen samt att de höll masken över hans ansikte så somnade han fort. Han hann inte ens räkna 🙂

När han somnat fick jag sätta mig i väntrummet och där satt jag nog en 30-40 min innan läkaren kom och sa att det gått bra. Vi fick åka ner på uppvaket och där var vi knappt en timme. Melvin kom upp ganska fort. Han var supertrött men vi gick på toa och pratade.

bild (10)

Uppe på avdelningen fick Melvin en Piggelin och festis och jag kunde äntligen ta några riskakor och kaffe.

bild (11)

 

Trist nog fick vi vänta nästan 3 timmar på avdelningen. Tur vi kunde ta flera matcher med hockeyspelet. Dricka massa kaffe och kolla på tv och läsa Kalle Anka.

bild (5)

 

Melvin ledsnade och hade supertråkigt. Läkaren kom aldrig så till slut ringde en sköterska och fick lov att skriva ut oss. Yey.

10 thoughts on “Operationsdagen – tungplastik

  1. Min dotter hade också kort tungband, men då fick hon bara lokalbedövning och så klippte tandläkaren av det -det tog inte lång stund. Så jag blev lite förvånad över att din son fick klippa sitt på sjukhuset…men det kanske beror på olika saker hur man väljer att göra det…

  2. Åhhhh jag börjar nästan gråta bara av att läsa det här :'(
    Så mycket som jag grät när de sövde Alice…. Fy det är så tungt!!

    Kram till er båda för att ni är bäst och att det nu är över <3

  3. Hej Melvin och Melvins mamma! Vad duktig kille du är och modig. Jag själv är vuxen och fortfarande kan jag tycka det är jobbigt med att bli sövd. Du är min lilla hjälte Melvin! Kramar er båda två ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.