Återvinningsbar, tandvänlig och hygienisk napp

Vi har fått möjligheten att prova nappar från Denty. Nu har vi precis fått hem dem och Felix kände sig nog lite förvirrad när han fick prova dem (jag erkänner, jag var så ivrig att låta honom prova att jag inte steriliserade dem, detta är nu åtgärdat. Han förstod vad det var men tyckte nog de var lite underliga. Det är nog en vanesak så vi kommer ge dem till honom när det är sovdags (som ett alternativ till hans vanliga). Jag videofilmade när han fick prova första gången och den filmen lägger jag ut lite senare.

genuin_top

Jag gillar att de är återvinningsbara och tandvänliga. Den nappen vi fått prova är Denty Genuin och den har en traditionell utforming med en mjuk och tunn sugdel. Den tunna sugdelen gör den skonsam för barnet och för att minska risken för öppet bett är infästningen på sugdelen bred och tunn. Vad som är bra med nappen är att trycket fördelas jämnt på tänderna vilket minskar behovet av tandreglering senare i livet.

Skötselråd för napparna

Sterilisera nappen 5 min i kokande vatten innan första användning. Skölj därefter nappen varje gång innan den används. Undvik diskmedel.

För ditt barns säkerhet

  • Doppa aldrig nappen i något sött eller medicin (risk för karies).
  • Byt napp ofta, helst varje månad.
  • Om nappen skulle fastna i munnen, FÅ INTE PANIK; nappen kan inte sväljas. Nappen är konstruerad för att klara en sådan händelse. Plocka bort nappen ur munnen så försiktigt som möjligt.
  • Knyt aldrig fast snöre eller band i nappen p.g.a risk för kvävning. Använd Dentys napphållare istället.
  • Kontrollera alltid nappen före använding, särskilt när barnet har tänder. Dra i sugdelen i alla riktningar. Släng alltid nappen om ni upptäcker försvagningar eller skador.
  • Utsätt inte nappen för direkt solljus eller kontakt med värme. Detta kan försvaga sugdelen.
  • Följ instruktionerna noga om steriliseringsutrustning används.

 

Vill ni köpa napparna så har ni en återförsäljarlista på deras sida. De finns även på Facebook så gilla dem gärna där för information och nyheter.

One thought on “Återvinningsbar, tandvänlig och hygienisk napp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.