Hackad, fattig och polisanmälan

Vad paff jag blev igår när jag loggade in på banken för att föra över pengar till Nicke. Hade 14kr och 31 öre.. det kommer man inte långt på i dagens samhälle. Blev plötsligt lite jobbigt med tanke på att jag idag skulle gått ut och ätit middag med fd jobbarkompisar samt att jag som ni vet var på KS dit jag fått remiss.

Vad hade då hänt. Hade jag levt över mina tillgångar? Nej då, någon jäkel, i det här fallet GOOGLE hade varit inne och helt sonika snott åt sig 749kr. Först (innan vi tänkte till) så tänkte vi att det kanske var sonen som råkat klicka på något när han spelat något spel. Men våra plattor (eller min i det här fallet) är låst för köp i appar och för att handla något så måste man slå in ett lösenord som sonen inte kan.

Sen slog det mig att vänta nu. Google, det är ju androidtelefoner som har google. Jag loggade in på mitt googlekonto där jag har min gmail och där har jag något som heter google wallet som är knutet till mitt VISA kort. Jag hade glömt att vi hade detta då den androidplattan vi haft inte använts sen 2012.

Jodå, där fanns mitt VISAkort med och även en liten transaktionslista där de där 749kr var med, samt att någon även försökte handla samma sak igen men då var ju mina pengar slut. Gick direkt in och plockade bort kortet och bytte lösenord på min google inloggning.

Eftersom transaktionen låg som prel på banken så ringde jag supporten men de kunde tyvärr inte stoppa transaktionen. Det var bara att skicka in en anmälan till google, spärra mitt VISA kort.

Idag har jag även skickat in en “reklamation” till min bank samt att jag gjorde en polisanmälan på det hela, det var tydligen bra om man gjorde det.

bild (2)

 

Som tur var skulle sambon köra upp mig till sjukhuset så jag tänkte att då får han betala men så blev det lite sjukdomar i familjen och plötsligt så var Nicke tvungen att hämta Melvin, dvs inget VISA kort som kunde betala. Som tur var så hade jag ett kreditkort i plånboken så tyvärr (hatar kreditkort) så fick jag nyttja det idag.

Jäkla skitkväll och skitdag (även om jag är glad för besöket på KS). Har dessutom leget i grym huvudvärk från det vi åkte från KS (Nicke hämtade) tills 18.30. Nu sitter jag upprätt och bloggar, dricker kaffe och småkikar på tv. Hoppas den här huvudvärken är borta imorgon, jag orkar inte ha ont i  huvudet en dag till (har haft ont hela veckan).

4 thoughts on “Hackad, fattig och polisanmälan

  1. @Alfva,

    Hoppas på att få tillbaks pengarna. Är mest tacksam över att jag hade “så lite” kvar på kontot så endast ett köp gick igenom. Vilken skräck om min lön+bonus kommit in och de snott allt det. Då hade vi inte kunnat betala räkningar… jag menar, man kommer inte långt på de knappa 10 000 som sambon får ut i föräldrapenning… det täcker inte ens hyra och hushållselen.

  2. Åh fy, sånt där är så himla jobbigt. Jag är ju en sån som använder mitt kreditkort (ehm okej, det är jobbets) ofta tack vare de generösa extra försäkringarna som finns där så det var bara ren lyckträff att jag tittade lite extra noga i somras när jag fick räkningen och insåg att jag minsann inte varit i Tyskland och köpt tre olika flygbiljetter (samt klimatkompenserat) ungefär samtidigt som jag gjort ett köp i Bangkok.
    Lyckligtvis var det ju snabbt löst för min del, jag bara reklamerade köpet till banken och de drog av det från min faktura. Hoppas du på något sätt kan få tillbaka pengarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.