En dröm

Vi har en dröm i vår familj. Vi vill så gärna bo i ett hus. Vi har gjort det förut men då var vi inte helt nöjda med vårt boende. Först kändes det bra men sen insåg vi att vi nog köpt lite för fort, det var lite för mycket skavanker på huset och det var mycket  vi ville göra. Det där med att göra ordning huset själva kändes inte som vår grej, ingen av oss har något intresse av att tapetsera, måla och lägga golv, inte heller har vi den kunskapen.

Problemet var också att vi var ganska unga och inte hade något sparat kapital, hade vi haft det så kanske vi hade lejt någon att ordna det som vi ville ha ordning på. Nu däremot när vi båda har ordnat ekonomi och två barn så känner vi faktiskt ett sug efter ett lite större hus och en egen tomt.

Jag brukar kolla runt på olika sidor och även “hemnetknarka” och kika på fina hus. Men mer och mer inser jag nog att det som skulle passa oss allra bäst är att bygga vårt eget hus, då får vi huset som vi vill.

Det ultimata huset för oss skulle vara ett hus på kring 150kvm och allra allra helst skulle jag vilja ha ett enplanshus. Idag  bor vi på två plan med alla sovrum uppe vilket inte är ultimat tycker jag. Detta innebär att nedervåningen även är ett enda stort lekrum då Melvin som är 6år inte vill sitta själv på övervåningen och leka.

Det finns en uppsjö av olika hus man kan köpa men jag har fastnat lite för Trivselhus, de har massor med fina hus och dessutom en mycket trevlig hemsida och som är lättnavigerad. Jag klickade bara in på husmodeller, valde enplanshus och hur många sovrum jag vill ha och vips så fick jag upp de hus som fanns.

Jag fastnade för flera hus men det här verkade så mysigt då det har nästan som en liten innergård mellan huskropparna. Tänk er en altan där, supermysigt.

A019 copy

Jag vet ett par här hemma i Mölnbo som har ett liknande hus och de har gjort jättefint mellan huskropparna. Det här är nog mitt drömhus. Gillar att det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum coh att sovrummen och den “privata” delen ligger i den andra huskroppen.

Nu är det bara den där lottovinsten som saknas 🙂

4 thoughts on “En dröm

  1. @S,

    Vi hade öppen planlösning i vårt gamla hus fast då med köket på en liten avsats två meter ovanför vardagsrummet. Var aldrig något problem med matos. Det hela beror ju på hur pass bra fläkt man har.

  2. Lagar ni aldrig mat hemma? Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum = matos och liknande i vardagsrummet med ju. Gardiner och tapeter i det rummet blir med förstörda fort. Har haft hus med det men oj vad vi ångrade oss och nästa hus ska det finnas dörr till köket i.

  3. Vi är mitt inne i husprocessen nu. Egentligen hade vi också kanske velat bygga ett eget hus, svärmor är arkitekt och hade kunnat ritat ett åt oss men det skulle ta sån tid att rita, bygga och köpa mark. Vi vill flytta nu innan Zack ska börja skolan.

    Jag la faktiskt ett bud IDAG på ett hus! Känns pirrigt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.