Östra stranden

Vi var nere på stranden 2 dagar och då valde vi att ta badbussen som gick från vårt hotell och ner till Östra Stranden. Östra stranden är den jag gillar bäst av den anledningen att man inte ligger som packade sillar. Det finns inte heller några hotell direkt vid stranden utan det är gott om utrymme och varje liten strandremsa har sin egna lilla restaurang (där det tyvärr är svindyrt).

På denna strand så är solstolarna gratis när man kommer från ett hotell som de har samarbete med. För de som bara kommer dit och lägger sig så tror jag det var 5 lira de fick betala, det fick de tillbaks om de handlade i restaurangen. Det här var första gången jag märkte att de gjorde såhär. Tidigare har de aldrig frågat från vilket hotell vi är utan vi har tagit en stol och sedan äter vi såklart alltid på den restaurang vars solstolar vi ligger på. Så funkar det även på västra stranden.

Felix tyckte det var kul att leka i sanden (kasta sand) och det var ok att vara med ut och bada men han vågade inte gå i själv. Östra stranden har lite sluttning ner mot vattnet och sen blir det djupt väldigt fort (västra stranden är långgrund) och det är också mer vågor här.

Han var dock nöjd med att bada med oss, gräva lite i sanden och leka med sin älskade bil uppe på solstolen. Felix hade soldress alt var smörjd med spf 50. Vi hade även solskyddsfilt med som vi använde när han vilade eller fick solen på ex benen.

Inget av barnen brände sig så vi lyckades med att skydda dem 🙂

Fin lekplats på Side Royal Beach dit vår badbuss gick

IMG_0539

IMG_0547

Den gula bilen fick Felix av mormor och morfar och den lektes det flitigt med. Sandkorn var dock också kul vilket han pillrar med på bilden nedan.

IMG_0542

 

DSC_0910

DSC_0911

Tidigare grinade Felix om en fluga kom, men den här insekten var tydligen väldigt spännande.

IMG_0544

Livräddaren. En sempersmoothie. Fanns även smoothies på Migros i olika smaker, perfekt att ha som mellis vid poolen/stranden. De kostade 2,50 TL

IMG_0548

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.