Vilken tur att jag googlade

Vi hade ju lite otur med vår nyinköpta (väldigt begagnade) husbil. Den tvärdog uppe i Roslagen dag 11. Som tur var så kom husbilen till en auktoriserad fiatverkstad i Uppsala som dessutom jobbar med husbilar. Vilka trevliga människor det jobbar där, stor eloge till Linda som jag pratat med. Supertrevlig tjej och jag känner nästan att jag vill lämna husbilen där för minsta lilla även om det är 13 mil enkel resa. Det måste räknas som gott betyg eller hur? Dahlgrens auto är firman.

Det visade sig att bränslefilter och bränslepump var fulla med skit och de plockade även ner hela dieseltanken, tömde den och kikade på den. Den såg rätt okej ut men då jag, googlingens mästare, hittat en helt ny dieseltank via bildelsbasen så visade det sig att det var billigare att köpa den och sätta dit än att rengöra befintlig tank. Så Dahlgrens Auto har nu beställt den och då de pratat med han som sålt den så kommer den passa perfekt. Kan man ha större tur?

Desstutom så kommer Caravanhallen att stå för denna kostnad. De går ut med att de inte har någon garanti på bildelen/motordelen men eftersom konsumentköpslagen säger 6 månader så propsade jag på att de skulle stå för det hela. Fick mail idag att de såklart gör det då husbilen såklart måste fungera, så det känns skönt.

Nästa vecka kommer dieseltanken och då får vi bara hoppas att den kommer sitta som en smäck och att det efter firmans lilla tur med husbilen inte uppkommer några andra problem (för då har skiten gått in i spridarna och då måste det åtgärdas). Håll nu tummarna för oss. Vi vill så gärna hinna ut lite till innan husbilen skall ställas av i höst.

Hoppas nu allting kommer funka galant så vi kan hämta den i veckan eller till helgen.

10460175_10152955567470130_8625517176348839094_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.