Salmonella – trist avslutning på semestern

IMG_4304

 

Här har vi precis landat på Arlanda och Melvin ser något sliten ut. Efter ett dygn med springande på toaletten och feber så var vi äntligen hemma. I tisdags så var Melvin inte bättre så vi ringde 1177 som sa att barn med hans symptom och som varit utomlands alltid skall åka in till sjukhuset.

Vi åkte in till barnakuten på Huddinge sjukhus och fick där lämna lite prover och få goda råd kring hur vi skulle få i Melvin vätska. De tog ett avföringsprov och det var tur det för det visade sig idag att det innehöll salmonella.

Som tur var så har vi haft god handhygien samt rengjort toalett och bytt handdukar ofta sedan i tisdags. Nu smittar inte salmonella så lätt utan det är bara via avföringen som det smittar vidare och här tvättas händerna noggrant efter varje toabesök och handsprit har införskaffats.

Nu är Melvin på bättringsvägen och äter och mår i stort sett som vanligt. Däremot vaknade Felix inatt och var som en kamin så då fick vi åka in och kolla honom också idag. Dock lämnar vi avföringsprov först på måndag. De tog sänka på honom och han hade 69 samt att han var lite röd i ett öra och var rosslig. Han fick antibiotika utskrivet men det har inte varit det lättaste att få i honom….. vi får se hur det går…

Nu håller vi tummarna för att han inte har salmonella men det troligaste är nog att han har det. Nu på kvällen byttes två mindre trevliga blöjor. Blir lite VAB framöver med andra ord.

4 thoughts on “Salmonella – trist avslutning på semestern

 1. @Emelie,

  Ja det var trist. Risken är nog att F har samma. Igår hög feber, idag 2 kräkningar och totalt kass i magen.
  Har inte pratat med Ving, tror inte de kan göra något eftersom det bara var en dag som “blev förstörd”. Sen så vet vi inte vart smittan kom ifrån. Tror inte vi kan få ut något på försäkringen, men kan ju såklart prova.

 2. @Hjärtebarnsmamman ♥,

  Ja det var en trist avslutning, som tur är så är båda barnen ändå pigga och glada. Melvin hade feber en dag och det verkar som detsamma gäller för Felix. Sen att de kommer vara risiga i magen länge får man ta. Nu får vi bara hoppas att jag och Nicke klarar oss med tanke på mängden bajsblöjor och torkade rumpor vi sett den senaste veckan 😉

 3. Men nej vilket tråkigt avslut på semestern. Hoppas inte Felix har samma.
  Har ni kontaktat resebolaget och försäkringsbolgaget?? Kanske kan ni få ut något på försäkringen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.