Vill ha värmen…

gallery_turkey-antalyakusten-antalya_beach-boat_0187749_1411051640
Bild lånad från Tui´s sida

Just nu är det uppenbart lite oroligt kring syriska gränsen mot Turkiet. De som är nere i Turkiet märker ingenting men vad jag förstår så är man rädd för att PKK skall vedergälla för de bombningar som Turkiet gjort mot turkiska gerillaställningar. Det enda jag hittat är denna artikel på DN.

Har man bokat en resa till Turkiet och UD ändrar sina rekommendationer till att inte resa till turistorterna så bokas alla resor av och då får man pengarna tillbaka. Frågan är vad som händer OM man är på plats när detta händer.

 • Tui:  Hej Anna, Vår personal i Turkiet rapporterar att allt är lugnt på alla våra resmål. Vi följer alltid UD:s rekommendationer och UD avråder inte från resor till de delar av Turkiet där våra resmål ligger. Vi följer utvecklingen noggrant och har daglig kontakt med vår personal på plats samt regelbundna avstämningar med UD. I dagsläget finns ingenting som tyder på att UD skulle ändra sina reserekommendationer. Skulle de, mot förmodan, ändra rekommendationerna angående resor till turistorterna i Turkiet kommer vi att ställa in kommande resor och transportera hem våra kunder. Har du en inbokad resa får du då alla pengar tillbaka.
  Skulle det bli aktuellt att ställa in resor eller flyga hem resenärer så kommer vi hantera det på bästa möjliga sätt. Vi arbetar ständigt med kartläggning av möjliga scenarior och lösningar. Det är däremot omöjligt för oss att i nuläget spekulera i det. Just nu hanterar vi läget enligt de besked som UD har gett, vilket är att turistortena är säkra att semestra i.
  Hälsningar XX
   Vill man till värmen så finns annars mycket sista minuten resor till Grekland. Hittade flera billiga (under 3000kr) om man vill åka en vecka i slutet på augusti och början/mitten på september.
  Får se om det blir någon bokning för mig. Helst vill jag ju åka till Turkiet då jag känner mig hemma där. Samtidigt, kul att prova på något nytt.
  Vi får se hur det blir.

Har ni någon resa inbokad?

4 thoughts on “Vill ha värmen…

 1. @Anki,

  Maten kanske är bättre nu än när vi var. Zakhyntos har jag varit på innan barnen. Då bodde vi i Argassi tror jag det hette. Kreta kan jag känna vore ett alternativ, stort och man kan åka in till någon stad med mer utbud och kanske små gränder med mysiga restauranger. Saganaki och halloumi skulle jag äta ihjäl mig på… så gott.

 2. Oj oj att tipsa om mitt favoritställe i Grekland tar lång tid
  Har många ställen
  Med barn så är det nog zakynthos eller Kreta tror jag.
  Har varit på ca 15 öar och den enda jag inte är så förtjust i är Rhodos
  Deras mat är ju gudomlig grekisk sallad, grytor och saganaki mums 🙂
  Men Turkiet funkar det med 🙂 men jag längtar alltid till mitt älskade Grekland och är glad över att jag kom dit denna sommar

 3. @Anki,

  Vore kul att prova Grekland igen. Var där ett par gånger får kanske 12-13 år sen, var dock inte så impade av maten. Fast åker vi så blir det nog Turkiet igen för att träffa våra bekanta som bor där. Känns inte som vi hann allt vi ville när vi var där i somras. Men tipsa mig gärna om ditt favoritställe i Grekland så får jag lite inspo.

 4. Vi ska åka till Turkiet 31/8 lite orolig blir man.
  Skulle jag vara ni så skulle jag åka till Grekland! Det är det bästa land jag vet att turista i. Fråga mig om du vill ha tips 🙂
  Anki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.