Det här med att bli blöjfri

IMG_5065

 

Mamman fixade en vagn till bilen och blev väldigt poppis (en stund)

Efter en sommar med Salmonella hos Felix så har det inte känts helt ultimat att ens försöka få honom blöjfri dvs att gå i kalsonger och säga till. Dessutom har han visat noll intresse. Han vet att pottan alltid finns i badrummet, han vet vad man gör där men han vill inte gå på den.

Två av grannbarnen som är 3 och 4 år har slutat med blöjor och jag tänkte att jag skulle få Felix lite inspirerad av dem. I morse så gjorde jag en liten “kiss och bajs tavla” där vi skulle sätta kryss. När han fått 5 kryss så blir det en present. Han kändes rätt taggad på det.

Sen kom jag på att jag ju faktiskt har en jättefin pottkalender med kiss och bajs klistermärken, perfekt. Den var om möjligt ännu mer intressant för en kille som precis börjat kalla allt för “lilla bajskolven”;-) . Kalendern finns på rea just nu hos Membadesign om det är någon mer som vill ha en, finns på sista sidan i kategorin barn & baby.

Så på med kalsonger, ut med potta och så tjat från mammans sida. Efter 20 minuter så kommer Felix och säger att han kissat på bilen (sin bobbycar). Positivt att han sa till men det var ju lite för sent. På med nya kalsonger och en timme senare så kommer han i full fart på bilen, kliver av och då kommer kisset. Men eftersom han var så duktig och ändå försökte hinna bort till mig så fick han klistra ett klistermärke. Stolt kille!

Vi får väl se hur det här kommer gå, är ju inte mycket tid man har hemma med honom nu när semestrarna är slut och jag känner inte att han är mogen för att sluta med blöja på dagis. Lite mer intresse tror jag krävs.

Såhär fin är kalendern och nu tronar ett fint klistermärke på den 🙂

IMG_5063IMG_5062

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.