Första tandläkarbesöket

Idag var det dags för det första besöket hos “tanddoktorn” som Felix säger. Tror han var lite spänd eftersom vi sagt att tandläkaren kanske inte blir helt nöjd med hans tänder. Periodvis är det omöjligt att få Felix att öppna munnen och ibland vill han inte ens försöka själv… svårt läge. Går liksom inte att tvinga in tandborsten heller.

Melvin var snäll och började så Felix skulle se att det inte var något läskigt. Observera att man fick låna solglasögon om man tyckte lampan var jobbig 🙂

distriktstandvården järna

Melvin var duktig och allting såg bra ut. Några ställen där vi har svårt att komma åt så nu hoppas jag att Melvin vill prova eltandborsten, den kommer lätt komma åt längst bak. Han fick också röntga tänderna för första gången men allt såg bra ut. Han behöver inte gå mer än vartannat år.

Sen var det Felix tur

IMG_6406

Felix var glad när han fick prova att åka upp och ned i stolen

IMG_6408

Melvin ville också vara med

IMG_6409

Superbra tandläkare. Här får Felix prova på blåsarn 🙂

IMG_6411 IMG_6413

Allting såg fint ut med Felix tänder. Tandläkaren tyckte dock att vi skulle försöka sluta med napp så inte hans nya tänder kommer bli fula. Hon rekommenderar att man slutar kring 3-år. Nu har Felix nästan aldrig napp mer än när han ska sova så jag känner mig inte orolig. Nu måste vi peppa honom lite bara.

De fick välja varsin present och så fick de varsin tandborste.

 

One thought on “Första tandläkarbesöket

  1. Jag har just lagt fram den me&i tröjan till min dotter. Hoppas att hon kommer att vilja använda den. Jag älskar turkost och tyckte att den var så fin med verktygen…
    (Vi var i ombyggnations tider när den såldes.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.