Försäkringar – en djungel?

Det här med försäkringar kan vara en djungel, jag har alltid slarvat med att kolla upp olika försäkringsbolag utan mest hängt fast vid det som man skaffat just när man köpt en bil. Jag vet att det är en bra idé att årligen kolla upp försäkringarna för att se om man kan få likvärdig försäkring till bättre pris hos någon annan, men det tar lite emot att sitta och jämföra och ringa runt.

När jag upptäckte insplanet så blev allting mycket lättare. Jag gick bara ut på deras hemsida och fyllde i alla uppgifter och sedan hann jag knappt klicka iväg formuläret förrän de ringde upp och ställde lite kompletterande frågor om vår bil och hur vi kör. När de fått svar på sina frågor så sätter de igång och kollar runt på andra försäkringsbolag. Vad jag lärt mig under de åren jag använt insplanet för att kolla bilförsäkring (inte bara använt dem till bil utan även för hemförsäkring) är att det inte alltid är billigast att ha alla försäkringar samlade på ett ställe, det är ju annars något man hört att det tjänar man på, men det är inte säkert.

Jag tycker insplanet är väldigt enkla att använda, man får snabb respons och de är bra på att förklara vad som gäller när de väl hittat en försäkring. Det här är verkligen ett enkelt och smidigt sätt att se över sina försäkringar.

Det finns nog bara ett problem som jag kan se och det är att du kanske faktiskt byter försäkringsbolag på årlig basis och kanske är det lite svårt att komma ihåg vilket du har för tillfället 😉 men det vägs absolut upp av de pengar du tjänar på att kolla upp detta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.