Hotell i Stockholm: Central Hotel

centralt hotell stockholm

Lobbyn på Central Hotel – bild lånad från hotellets hemsida

När vi skulle fira en kollega som fyllt 60 år så valde jag och nämnda kollega att bo kvar på hotell inne i Stockholm. Det var väldigt fullbokat och dyra priser, vi ville nämligen bo nära Arlanda Express då hon skulle åka hem med flyg dagen efter. Via någon av bokningssidorna på nätet så hittade jag Central Hotel som låg perfekt på Vasagatan.

Vi bokade bara små enkelrum men mitt rum var jättefint. Ett stort plus var de extremt sköna sängarna. Eller de passade i alla fall mig perfekt.

Fotot taget från sovalkoven mot ytterdörren. Lite udda med hantlar på rummet, men vissa kanske är träningsfreak?!

Ett litet men fint badrum med duschprodukter. Badrummet var faktiskt enda nackdelen med mitt rum. Det luktade faktiskt lite konstigt i det. Men efter en dusch så försvann det.

Som vanligt bodde jag nästan längst ned i en korridor, som tur var så var korridoren inte så lång 🙂

central hotel stockholm

Frukostmatsalen – bild lånad från hotellets hemsida

Frukosten var riktigt riktigt bra. Översta bilden visar frukostmatsalen och sen har jag bara tagit en bild från lobbyn och in mot första delen av frukostmatsalen. Var så mycket folk så jag ville inte fota så mycket.

Frukosten hade väldigt mycket olika pålägg, flera sorters färskt bröd, köttbullar, korv, supergoda bacon och äggröra, frukter, olika sorters juicer, fil och yoghurt med massa tillbehör. En riktigt fin frukost och faktiskt bättre än på många andra ställen där jag bott.

Vad är då totalintrycket? Jag skulle absolut tipsa om det här hotellet. Perfekt läge med promenadavstånd till det mesta. Nära om man vill promenera utmed Norr mälarstrand och kanske stanna till och äta på någon av de trevliga ställena där. Personalen vi träffade var trevliga även om några hade lite svårt att förstå norska. Fräscht på rummet och fräscht på frukosten (med snabb personal som kom och dukade av). Hotellet var fint och på vissa ställen lite charmigt slitet. Enda nackdelen som jag upplevde det var faktiskt mitt badrum, men det kan varit att det inte använts och att vattnet stod still i golvbrunnen, efter dusch så var det inte någon lukt.

Jag kan absolut tänka mig att bo där igen, de där sängarna….. fantastiskt sköna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.