Fördriv tiden online på fyra olika sätt

Allt fler använder sig av stora vida webben dagligen. Det finns många olika saker att göra på nätet som är både underhållande eller givande. Det har ingen som helst betydelse om man surfar på mobilen eller datorn heller – idag är större delen av internet byggt för att fungera felfritt på alla moderna enheter.

●    Spela

Det finns tusentals spel till både mobil och dator som fungerar direkt i webbläsaren. Eftersom många spel idag, både appar och på nätet är byggda i HTML5 är det enkelt att komma igång efter en liten laddningstid. Det finns många olika spel som passar till olika syften. För ett par år sedan var det snake i mobilen som gällde, nu kan man spela snake mot hundratals andra spelare på supersnake.io.

Det är även många som spelar kort eller på spelautomater på nätet. Det kan vara ett roligt sätt att spendera ett par annars uttråkade minuter, och det är väldigt enkelt både kortare tid och längre perioder. Det finns många olika sidor att spela på. Hos många nya casinon kan man komma igång helt utan någon kostnad inom bara några minuter och sedan provspela.

●    Lära sig något nytt

Det finns många olika hjälpmedel för att hitta sig nya intressen. Det finns verkligen guider för alla slags hobbies man kan tänka sig. Det finns webbsidor som har egna applikationer där man kan lära sig ett helt nytt språk, som i den väldigt populära Duolingo-appen. Små simpla saker som en uggla som lärare och mätare som visar ens framsteg gör det roligare att lära sig något nytt.

Det kanske rent av är något man redan har lite koll på men vill bli bättre på. Vid matlagning kan många appar med nya spännande recept verkligen se till att smaklökarna frestas till middagen. Många kända kockar har egna appar där man kan hitta deras bästa tips, så om man har en favoritkock är det det perfekta sättet att hitta nya influenser och recept på.

●    Streaming

En av de vanligaste användningsområdena för internet under senaste åren är streaming. Det har tagit hela nöjesindustrin på nätet med storm. Allt från musik och film till böcker och nyheter streamas via olika tjänster. Till skillnad från när man lyssnar på radio eller tittar på TV så bestämmer man själv innehållet när man använder sig av en streamingservice.

Det finns olika streamingtjänster för olika ändamål, men de absolut största namnen är helt klart det svenska musikföretaget Spotify och Netflix som erbjuder film direkt från Hollywood till större delen av världen.

●    Communities och sociala medier

Ett annat sätt att underhålla sig online är genom att följa vänner, bekanta eller artister i sociala medier. Det finns mängder av forum där man enkelt kan hålla kontakten via både text, ljud och video. Eftersom det är online är det helt gratis om man använder till exempel Facebook eller Youtube.

Bloggar (som den här) är också ett sätt att spendera några minuter på, precis som när det kommer till olika appar finns det bloggar som passar för tusentals olika intressen och personligheter. Det går alltid att hitta något intressant att läsa om eller titta på och det är bara en googlesökning bort.


Foto från Pixabay 

Inlägget är i samarbete med Celia Wennberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.