Torsdag och en piggare dag

Idag så åkte jag till jobbet tidigt och rensade så gott jag kunde samt skickade in lite nödvändiga saker till olika tidningar. Stämde av lite inför avdelningsmötet nästa vecka med min chef samt en kollega.

Så fort jag var klar så drog jag iväg till mamma på Huddinge.

Jag hade inte ringt innan för att kolla status utan kände bara att jag ville dit. Och vilken skillnad det var idag mot igår. Hon var hur pigg som helst. Jag hjälpte henne att dricka då hon har en extremt jobbig syrgasmask, hon ville smaka latte av mig och vi pratade en hel del.

Vid lunchtid kom pappa och Johan för de hade varit iväg på banken för att ordna en fullmakt till pappa så han kan sköta räkningar och sådant medan mamma är på sjukhus (eller så länge hon är dålig).

Vi började med att äta lite lunch så mamma fick vila och därefter så försökte vi få henne att skriva på fullmakten. Det var lite klurigt för mamma att få till den där påskriften, inte för att det egentligen krävdes en namnteckning men hon försökte och kämpade men det var som att hon blockades (tydligen pga cytostatikan)… men till slut fick hon till en kråka och fullmakten bevittnades. Nu måste vi bara lära pappa hur allting funkar.

Mamma ville även att vi skulle försöka kamma hennes hår. Hon har inte orkat det på flera veckor och så när hon legat så mycket så har det blivit stora hårkokor som nästan är helt omöjliga att få ur. Till slut fick vi ge upp och jag gick till apoteket och köpte balsam spray som vi får försöka med. Annars blir det saxen för att rensa bort kokorna.

Det var så skönt att mamma var så pigg idag, vi behövde det efter gårdagen. Oliwer och Hampus kom upp med Karin så de fick träffa sin farmor igen och i piggt tillstånd. Vi blev kvar där till kvällen och vi var först hemma efter 18. Då gick jag hem och åt lite och sedan gick jag och Felix över till pappa och fikade med hela gänget. Melvin och Nicke var på fotbollsträning.

Tänk vad alla mår bättre när mamma är pigg. Hennes tillstånd påverkar oss alla så sjukt mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.